zwrot prawa jazdy, co dalej z decyzją?

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Iwon

zwrot prawa jazdy, co dalej z decyzją?

Post autor: Iwon »

Dłużnik ma niewstawioną decyzję o uznaniu go za uchylającego się. Ma także odebrane prawo jazdy. Teraz przyszedł z wnioskiem o jego zwrot. Przeprowadziłam z nim wywiad, odebrałam oświadczenia, wystąpiłam do komornika czy płaci 50% przez okres ostatnich 6 miesięcy - wyszło że tak. Czy teraz normalnie pisze wniosek do starostwa o zwrot prawa jazdy? A co z decyzją o uznaniu go za uchylajaacego się? Pozostaje w mocy czy mam ją uchylić?
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zwrot prawa jazdy, co dalej z decyzją?

Post autor: eMGie »

no właśnie o tym w ustawie zapomnieli
marlenka_5

Post autor: marlenka_5 »

Ja wygaszałam decyzje ... ale właśnie otrzymałam odpowiedź w tej sprawie z ministerstwa, że nic z decyzją o uznaniu się nie robi ... kierujemy wniosek o zwrot i tyle.

I teraz sama nie wiem co robić :-/
agam111

Post autor: agam111 »

Decyzję o uznaniu wygaszam wtedy, jeżeli dłużnik spłaci wszystko i sprawa stanie się bezprzedmiotowa. Miałam taką sytuację i najpierw wystąpiłam do komornika, potem uchyliłam decyzje o uznaniu a następnie skierowałam o zwrot prawa jazdy na podstawie art. 5 ust. 6 pkt 2 czyli tam gdzie jest mowa o utracie statusu dłużnika alimentacyjnego
ODPOWIEDZ