zwrot prawa jazdy, co dalej z decyzją?
zwrot prawa jazdy, co dalej z decyzją?
Dłużnik ma niewstawioną decyzję o uznaniu go za uchylającego się. Ma także odebrane prawo jazdy. Teraz przyszedł z wnioskiem o jego zwrot. Przeprowadziłam z nim wywiad, odebrałam oświadczenia, wystąpiłam do komornika czy płaci 50% przez okres ostatnich 6 miesięcy - wyszło że tak. Czy teraz normalnie pisze wniosek do starostwa o zwrot prawa jazdy? A co z decyzją o uznaniu go za uchylajaacego się? Pozostaje w mocy czy mam ją uchylić?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zwrot prawa jazdy, co dalej z decyzją?
no właśnie o tym w ustawie zapomnieli
Ja wygaszałam decyzje ... ale właśnie otrzymałam odpowiedź w tej sprawie z ministerstwa, że nic z decyzją o uznaniu się nie robi ... kierujemy wniosek o zwrot i tyle.
I teraz sama nie wiem co robić :-/
I teraz sama nie wiem co robić :-/
Decyzję o uznaniu wygaszam wtedy, jeżeli dłużnik spłaci wszystko i sprawa stanie się bezprzedmiotowa. Miałam taką sytuację i najpierw wystąpiłam do komornika, potem uchyliłam decyzje o uznaniu a następnie skierowałam o zwrot prawa jazdy na podstawie art. 5 ust. 6 pkt 2 czyli tam gdzie jest mowa o utracie statusu dłużnika alimentacyjnego
Oprócz zwrot prawa jazdy, co dalej z decyzją? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
wyjście za mąż
nalezności dłuznika
elmer -wniosek o podjęcie działań
zobowiązanie dłuznika do zarejestrowania się
czy to są NP?
PILNE!!!!!!!!
pilne
dłużnik płaci w euro
skuteczna egzekucja,decyzja odmowna
wpłata do wierzycielki od komornika
Zaświadczenie od komornika
Od kiedy należy dać odmowe?