zwrot prawa jazdy dla dłużnika
-
- Referent
- Zajmuję się: FA/SW/SR
- Kontakt:
zwrot prawa jazdy dla dłużnika
mam pytanko czy w przypadku kiedy dłużnik ma zasądzone alimenty po 400 zł miesięcznie, byl na wywiadzie w styczniu i chcialby odzyskac prawko, dopiero teraz uzyskaliśmy odpowiedz od komornika odnosnie jego wpłat i z tej informacji wynika, że wpłaca do komornika po 400 zł. ale nie ma dokladnie rozbitej kwoty na co przeznacza komornik, nie wiem czy to wazne, ale wplaty sa lipiec, sierpień, w październiku w tytule przelewu wrzesień, druga w pażdzierniku, listopad 2019, grudzień 2019, prosze o pomoc czy moge wystapic o zwrot prawa jazdy?czy powinnam jeszcze wziąć pod uwagę wpłaty za okres od stycznia tego roku?
-
- Referent
- Kontakt:
Re: zwrot prawa jazdy dla dłużnika
prosze o pomoc????
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
nie rozumiem dlaczego komornik odpowiedział dopiero w czerwcu?
Jeżeli dłużnik zwrócił się z wnioskiem o zwrot zatrzymanego prawa jazdy to ty powinnaś wystąpić do komornika z zapytaniem o wpłaty alimentów za okres od czerwca 2019r. ( VI-XII ostatnie 6 miesięcy.
Jeżeli dłużnik zwrócił się z wnioskiem o zwrot zatrzymanego prawa jazdy to ty powinnaś wystąpić do komornika z zapytaniem o wpłaty alimentów za okres od czerwca 2019r. ( VI-XII ostatnie 6 miesięcy.
-
- Referent
- Kontakt:
ja tez nie rozumiem dlaczego ale tak odpisal, najpierw w styczniu odpisal ze nie dluznik nie wplacal ale mi sie nic nie zgadzalo bo dłużnik przedstawil mi na wywiadzie przelewy wplat wiec napisalam ponownie do komornika czy na pewno i mi nie odpisywal dlugo, nastapila pandemia, az w koncu na początku czerwca wyslalam ponadlenie i nagle odpowiedz ze dluznik prawie miesiąc w miesiac płaci alimenty
-
- Referent
- Kontakt:
i teraz nie wiem czy interesuje mnie okres tylko do grudnia 2019r. czy dalej od stycznia do dzisiaj tez???ale mysle ze nie skoro wniosek dluznika w styczniu
-
- Referent
- Kontakt:
tylko nie wiem czy jak byla wplata w lipcu, sierpniu, 2x w październiku, listopadzie i grudniu 2019r. z tym ze na jednym przelewie z pazdziernika widnieje zapis ze to za wrzesien to moge pisac o zwrot prawka czy musiala by byc wplata we wrzesniu?
-
- Stażysta
- Kontakt:
A jak wyglądaj przelewy załączone przez dłużnika. Czy wpłata każdego miesiąca możesz oprzeć się na przelewach. Są ważne. Ważne też aby wpłaty były każdego miesiąca.
-
- Referent
- Kontakt:
przelewy wygladaja tak: lipiec 2019 tytuł alimenty lipiec 2019, sierpień alimenty lipiec 2019, październik alimenty wrzesień 2019, październik alimenty październik, listopad alimenty listopad, grudzień alimenty
Tak jest opisane
Tak jest opisane
-
- Stażysta
- Kontakt:
Nie no peszek. Brak wpłaty we wrześniu. Powinno być w każdym miesiącu czyli w lipcu za lipiec, w sierpniu za sierpień, we wrześniu za wrzesień, w październiku za październik, w listopadzie za listopad i w grudniu za grudzień. Ja bym skontaktowała się z dłużnikiem ponownie i pouczyła go, jak należy wpłacać, każdego miesiąca zgodnie z wyrokiem. I aby zwrócić prawo jazdy można spróbować od grudnia do maj lub od stycznia do czerwca. Tylko jeżeli złożył ci pismo o zwrot prawa jazdy w styczniu to na odpowiedź było 30 dni .
-
- Referent
- Kontakt:
na szczescie tylko slownie poprosil o zwrot nic nie pisal a z reszta komornik dopiero mi odpisac
znowu na pismie od komornika jest w daleszej czesci tak: wpłata grudzień 2019, styczen 2020, luty 2020 kwiecien 2020, kwiecien 2020 i czerwiec 2020 to chyba tez bledne wplaty?

Oprócz zwrot prawa jazdy dla dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Fundusz. Na siebie. Na syna
Pomóżcie proszę - wniosek o ściganie dłużnika uchylającego się
czy mogę wystapic do starosty o zwrot prawa jazdy?
Dłużnik za granicą
jak procedura przy zmianie miejsca zamieszkania
Dłużnik zwrócił się o zwrot prawa jazdy...
szkolenie
wniosek o podjceie działań
KRD - cudzoziemcy
Egzekucja administacyjna?
Zaćmienie :D
Odwołanie do SKO od decyzji przyznającej FA
dłużnik nie miał zatrzymanego pr. jazdy
wnioski do funduszu
Osoba uprawniona w DPS
minimalne zobowiązanie dłużników w BIG to 200,00 zł??