Zwrot prawka - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 13 maja 2016, 11:47

gosia78 pisze:a co w przypadku jeżeli była wydana decyzja o uznaniu za dłuznika uchylającego się zobow. alim. w 2012roku, w 2013 roku zostało zatrzymane prawo jazdy, dłużnik nie wpłacił nigdy ani złotówki, na ostatnie wezwanie na wywiad przyszedł, a teraz złożył wniosek o zwrot prawa jazdy. czy wpłacanie jest warunkiem zwrotu prawka?
oczywiście ,że warunkiem jest wpłata do komornika nie mniej niż 50 % zasądzonych alimentów wprze ostatnich 6 miesięcy i oczywiści wywiad alimentacyjny
mopsa

Napisano: 13 maja 2016, 11:53

Lucylla pisze:A z czego wynika ta decyzja o umorzeniu, bo w ustawie nie znalazłam...
Postepowanie staje sie bezprzedmiotowe , bezprzedmiotowość niniejszego postpowania o umorzeniu jest wynikiem zmiany statusu faktycznego sprawy.....był wpłacił -postępowanie umorzone do czasu kolejnego okresu zasiłkowego
mopsa

Napisano: 13 maja 2016, 11:59

gosia78 pisze:a co w przypadku jeżeli była wydana decyzja o uznaniu za dłuznika uchylającego się zobow. alim. w 2012roku, w 2013 roku zostało zatrzymane prawo jazdy, dłużnik nie wpłacił nigdy ani złotówki, na ostatnie wezwanie na wywiad przyszedł, a teraz złożył wniosek o zwrot prawa jazdy. czy wpłacanie jest warunkiem zwrotu prawka?
to jest warunek wpłaty + wywiad
mopsa

Napisano: 13 maja 2016, 12:09

mopsa a mogła bym wzór takiej decyzji umarzającej decyzjie uchylająca poprosic?
A czaem nie umarza sie postepowania przed wydaniem decyzji a jak sie wyda juz decyzjie to sie chyba uchyla decyje?!!!
Ewa85

Napisano: 13 maja 2016, 13:06

a czasem nie powino byc wygaśniecia decyzji o uchylaniu sie? (a przed wszczęcia)
Kurcze juz mi sie wszysko placze.
Wniosek o zwrot prawka wiadomo, ale co z decyzją o uchylaniu?
Co nalezy zrobic? wygasic uchylic czy umorzyc postepowanie(to raczej nie)
Ewa85

Napisano: 13 maja 2016, 13:56

Ewa85 pisze:a czasem nie powino byc wygaśniecia decyzji o uchylaniu sie? (a przed wszczęcia)
SORRY MI TERZ SIE POKIEŁBASIŁO , PISZEMY WNIOSEK O UCHYLENIU DECYZJI O ZATRZYMANIU PRAWA JAZDY DO STAROSTY, A UMARZAMY POSTEPOWANIE JESLI WPŁACIŁ DO KOMORNIKA NIE MNIEJ NIZ 50%ZAĄDZONYCH BIEŻĄCO ALIMENTÓW
MOPSA

Napisano: 13 maja 2016, 14:05

MOPSA pisze:
Ewa85 pisze:a czasem nie powino byc wygaśniecia decyzji o uchylaniu sie? (a przed wszczęcia)
SORRY MI TERZ SIE POKIEŁBASIŁO , PISZEMY WNIOSEK O UCHYLENIU DECYZJI O ZATRZYMANIU PRAWA JAZDY DO STAROSTY, A UMARZAMY POSTEPOWANIE JESLI WPŁACIŁ DO KOMORNIKA NIE MNIEJ NIZ 50%ZAĄDZONYCH BIEŻĄCO ALIMENTÓW
MOPSA pisze:
OCZYWIŚCI MOWA PO WSZCZĘCIU PRZED DECYZJA UMARZAMY PRZ ZAPYTANIU KOMORNIKA O 6 MIESIĄCACH , A GDY DŁUŻNIK WPŁACI PO DECYZJI UCHYLAJACEJ NIC Z NIA DALEJ NIE ROBIMY
MOPSA

Napisano: 13 maja 2016, 14:23

czyli tylko wniosek o zwrot i tyle TAK?
Decyzji o uchyleniu nie ruszam? Troszke mi sie dziwne wydaje i zastanawiam sie czy nie powinno sie jej uchylić(chociarz tez mi nie pasuje) albo wygasic?
Jak myslicie?
Ewa85

Napisano: 13 maja 2016, 14:33

Ewa85 pisze:czyli tylko wniosek o zwrot i tyle TAK?
Decyzji o uchyleniu nie ruszam? Troszke mi sie dziwne wydaje i zastanawiam sie czy nie powinno sie jej uchylić(chociarz tez mi nie pasuje) albo wygasic?
Jak myslicie?
NIC NIE ROBISZ Z DECYZJA , NIC UPEWNIŁAM SIE NA 100% ONA JEST BO NA TEJ PODSTAWIE WZIELIŚMUY PRAWKO....I TYLE
MOPSA

Napisano: 17 maja 2016, 18:06

A jeśli jest taka sytuacja że dłużnik alimentacyjny miał wydaną decyzję w 2012r. i 2013r uznająca za uchylającego się(wiem ze 2 decyzji nie powinno być ale to robiła moja poprzedniczka) wydane w związku z tym że nie przyszedł na wywiad i nie płacił. Następnie decyzja z 2013r. została wygaszona ponieważ zgłosił sie na wywiad.
W nowym okresie zasiłkowym nie zgłosił się na wywiad ale płaci więc wszczęte bylo postępowania a następnie umorzone w związku z tym ze płaci. Teraz dłużnik przyszedł i chce odzyskać swoje prawo jazdy. I co powinnam zrobić?
Przeprowadzić wywiad alimentacyjny, zobowiązać do zarejestrowania się i sprawdzić czy nadal płaci u Komornika?? I dopiero jak ww. obowiązki spełni mogę wysłać wniosek do Starosty o zwrot prawka ??
Inga10

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x