zwrot prawka
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
zwrot prawka
Proszę o szybką odpowiedz, muszę się upewnić.
Dłużnik prosi o zwrot prawka, na wywiadzie był. Komornik odpisał ze postępowanie zostało umorzone na wiosek wierzyciela. Czy na tej podstawie mogę wysłać wniosek do Starostwa o zwrot prawka?
Dłużnik prosi o zwrot prawka, na wywiadzie był. Komornik odpisał ze postępowanie zostało umorzone na wiosek wierzyciela. Czy na tej podstawie mogę wysłać wniosek do Starostwa o zwrot prawka?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zwrot prawka
wystosowałam wniosek o zwrot prawa jazdy. Czy to dobrze?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
ale komornik umorzył bieżące alimenty ? a zadłużenie u Ciebie dalej istnieje ?
jeśli tak, to moim zdaniem nadal egzekucja jest nieskuteczna, on pozostaje dłużnikiem i prawko mu się nie należy
u mnie zwrot prawka następuje tylko jeśli przyjdzie na wywiad (jest zarejestrowany w pup lub pracuje) i jeśli spłacał przez ostatnie 6 miesięcy minimum 50% zasądzonych alimentów lub całkowicie spłaci zadłużenie (całkowicie)
jeśli tak, to moim zdaniem nadal egzekucja jest nieskuteczna, on pozostaje dłużnikiem i prawko mu się nie należy
u mnie zwrot prawka następuje tylko jeśli przyjdzie na wywiad (jest zarejestrowany w pup lub pracuje) i jeśli spłacał przez ostatnie 6 miesięcy minimum 50% zasądzonych alimentów lub całkowicie spłaci zadłużenie (całkowicie)
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wywiad i 6 miesięcy,jeżeli dłużnik kwestionuje ze nie ma już bieżących to pkt 2 czyli spłata całkowita
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak dłużnik przyniósł mi wydruk od komornika ale to z 2019r. i tam widniał dochód zadłużenia 0,00 zł a teraz komornik w informacji napisał ze w 2019r. zostało umorzone na wniosek wierzyciela
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a na wywiadzie był i pracuje. Co było też przesłanką do wydania decyzji o uchylaniu się
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
ale umorzenie na wniosek wierzyciela to może mieć bierzące albo zaległe ale wobec wierzyciela
te wypłacone z funduszu zostały - jeśli tych nie spłacił to zadłużenie wciąż jest "aktywne"
te wypłacone z funduszu zostały - jeśli tych nie spłacił to zadłużenie wciąż jest "aktywne"
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
zapytałam komornika czy przez okres ostatnich 6 miesięcy...ble...ble. Komornik odpisał ze umorzone postępowanie. Patrząc na to umorzenie i ten wydruk co przyniósł mi dłużnik widnieje ze bieżące alimenty 0,00 zł, zaległ.zal. aliment 0,00 zł, zaległość NFAL z odestkami 0,00 zł
dlatego stwierdziłam ze jest ok bo wszytko spłacone.
dlatego stwierdziłam ze jest ok bo wszytko spłacone.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
czyli jak wszystko spłacone to utracił status dłużnika zatem jest ok i oddajesz
Oprócz zwrot prawka - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Czy w takim przypadku tez wysyłacie zawiadomienia do prokuratury
Wniosek o zwrot prawa jazdy - wzór
odsetki od nienależnie pobranych świadczeń w Nemezis
świadczenia z FA
Kurator ds. doręczeń
wpłata od dłużnika z zagranicy
Dłużnik za granicą
podatwa porawna do uzyskania informacji o dłużniku alimentacyjnym
przekazanie akt do organu właściwego
wygaśniecie decyzji o uznaniu...
Brak tytułu wykonawczego, umorzenie komornika,oddalona skarga na komornika
BIG