zwrot przelewu - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 15 paź 2024, 13:28

Jeśli możecie to pomóżcie :)
Pani złożyła wniosek o zasiłek, podała nr konta, który był zgodny z listą wypłaty i wykonanym przelewem. Wszystko po naszej stronie zostało zrobione wzorowo. Jednak Pani podała nr rachunku, który dotyczy jej ubezpieczenia. Pomyliła się. W banku każą nam pisać pismo o zwrot środków, tylko jaką ja mam mieć podstawę? Wykonaliśmy wszystko zgodnie z Pani wnioskiem.
KM93
Praktykant
Od: 05 mar 2024, 15:20
Zajmuję się: KSIĘGOWOŚĆ

Napisano: 15 paź 2024, 13:44

A jakby Pani sama napisała pismo do ubezpieczalni żeby jej oddali w związku z błędnie podanym nr rachunku w ops. Albo jeśli ona tam ponosi jakieś opłaty to mogą jej zaliczyć na poczet przyszłych opłat, tyle że ona zostaje bez kasy, ale z drugiej strony to jej problem, ja miałam podobny przypadek z dodatkiem węglowym tez był podany nr r-ku jakiejś szkoły i pisaliśmy o zwrot
monia77
Podinspektor
Od: 31 mar 2017, 9:14
Zajmuję się: Główny księgowy GOPS

Napisano: 15 paź 2024, 14:01

Tez miałam podobna sytuację, Pani podała konto rady rodziców, ale wystarczyły telefoniczne ustalenia ze szkoła i potwierdzenie danych osoby Pani, która podała błednie konto i otrzymalismy zwrot pieniędzy.

Wszystko zależy do ludzi jak chcą sobie bardzo utrudnić życie. Ale skoro to firma ubezpieczeniowa to pewnie bedzie chciała pismo
jasmin1979
Stażysta
Od: 17 lis 2020, 15:36
Zajmuję się: Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x