W związku z zachodzącą wcześniej koordynacją kobietka ma do zwrotu pewną kwotę potrącaną z bieżących wypłat... potrąconą kwotę ops ma przekazac na konto banku zagranicznego... i tu pojawia się problem... bank nie przyjmuje przelewu w złotówkach a przeliczając na euro zawsze jest kilka groszy mniej lub więcej od kwoty jaką mamy do przekazania... jak rozwiązaliście ten problem?
ja w banku spółdzielczym wypełniam specjalny druk w złotówkach, bo w piśmie z ROPS-u jest podana też kwota w złotówkach. u mnie schodzi w złotówkach z konta.
my też bank spółdzielczy ale specjalny druk wołają owszem ale życzą sobie by był w euro twierdzac, że inaczej nie mogą... inaczej może być przez western union ale tu z kolei nie mogą być dwie osoby do wydania dyspozycji... jaki to druk i jaki rodzaj przelewu u was jeśli mogę wiedzieć?
no ok... taki też wypełniamy ale nie da rady wpisać np. 2 tysiaki... mamy prikaz pisać w euro bo ponoć inaczej sie nie da... a w zależności od kursu euro nie zawsze wyjdzie wskazana kwota... często są róznice w groszach
tak... mamy z RCPS i zety i euro... i tu jest ok... do banku nie możemy wpisac w zetach... a teraz to juz w ogóle oszaleje bo wpisalam już dla spokoju w euro ale przelew odrzucony z uwagi na nazwę instytucji holenderskiej Sociale Verzekeringsbank Leiden... nie podoba się, że w nazwie jest słowo bank i nie zrealizują przelewu... masakra jakaś
a ja okazuje się, że chyba szybciej i taniej ten przelew zawiozę osobiście do Holandii... BS upiera się nadal, gdyż jak twierdzi realizuje te przelewy za pośrednictwem SGB i to oni odrzucają przelew... ale do jasnej ciasnej skoro Ty realizujesz przelew z BS to wszystkie BS należą do grupy SGB więc coś tu nie tak