zwrot wniosku przez UW z powodu braku mozliwości ustalenia k
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zwrot wniosku przez UW z powodu braku mozliwości ustalen
no bo tak, jesli nie mozna ustalic koordynacji, to organem wlasciwym jest wojt itd., i teraz jesli w tym wniosku jest wszystko co potrzebne jest "wojtowi" do ustalenia prawa do swiadczen, to ustala to prawo, jesli brakuje dokumentu to sie wzywa pod rygorem pozostawienia bez rozpatrzenia...wiec to zalezy czy masz wszystko co potrzebne do zalatwienia sprawy przez organ wlasciwy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/ŚR
- Kontakt:
w przypadku, gdy wojewoda ustali, że w sprawie nie mają zastosowania przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego przekazuje sprawę organowi własciwemu w celu ustalenia prawa do św. - ale tutaj wojewoda nie ustalił -- bo nie ma takiej mozliwości
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
więc ty rozpatrujesz ten wniosek, bo skoro nie był w stanie ustalić koordynacji to tak jakby jej nie było na dzień dzisiejszy. W moim przypadku w tamtym okresie nie byli w stanie ustalić czyz achodzi koordynacja ja rozpatrzyłam wniosek i wydałam decyzję. Na nowy okres znowu im wysłałam wniosek i się okazało, że w przez część tamtego okresu zachodziła koordynacja. Ja uchyliłam decyzję wysłałam wszystkie papiery i tyle. Jeśli się okaże, że Pani musi zwrócić to już jej strata, bo wychodzi na to, że czegoś mi nie zgłosiła. Nie mój problem. Ty tez się tak tym nie przejmuj. Zadzwoń ewentualnie do UW jak chcesz się upewnić odnośnie rozpatrzenia wniosku. Ja bym najzwyczajniej w świecie rozpatrzyła temn wniosek jak każdy inny. Jeśli po dobroci Pani nie chce czegoś dostarczyć to wyślij wezwanie z dopiskiem, że jeśli w wyznaczonym czasie nie doniesie to wniosek pozostaje bez rozpatrzenia.
Oprócz zwrot wniosku przez UW z powodu braku mozliwości ustalenia k - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Koordynacja- brak stwierdzenia koordynacji
Upoważnienia do programu DOBRY START
INO-R zapytanie grupowe Izyda, Amazis
przy złożeniu wniosku ojciec dziecka nieznany, teraz Pan uzn
Przekazany wg właściwośc dezyja Marszałka co dalej
Utrata uzysk u tego samego pracodawcy przekracza
nowe dziecko - jaki skład rodziny?
Jesli matka jest nie aktywna zawodowo w Polsce, a ojciec jes
Kolejne odwołanie od decyzji do SKO już utrzymanej przez SKO
W składzie rodziny ojciec- obywatel Ukrainy
nie sprawowanie opieki nad dzieckiem
za który miesiąc wziąć dochód?