zwrot za piluchomajtki - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 27 sie 2010, 12:09

zgłosiłam się do PCPR o zwrot za pieluchomajtki za mojego tata.Dostarczyłam dokumenty które są wymagane i mam pytanie, czy data wydanie decyzji o stopniu niepełnosprawności jest ważne do zwrotu, czy okres od kiedy jest inwalidztwo. W PCPR powiedziano że od kiedy decyzja.
~aga

Napisano: 27 sie 2010, 12:20

Ważna jest kiedy wydano dycyzję. Nie wolno refundować rzeczy zakupionych przed datą wydania dycyzji.
~ŁG

Napisano: 27 sie 2010, 12:25

Zgadza się. W tej kwestii nie decyduje data powstania niepełnosprawności, ale uznania osoby za niepełnosprawną - wydania orzeczenia. Przyznawane przez PCPR dofinansowanie ze środków PFRON do zaopatrzenia w środki pomocnicze (np. pieluchomajtki) może dotyczyć wyłącznie wyrobów nabytych przez osobę niepełnosprawną po uzyskaniu orzeczenia o niepełnosprawności. Zakupione przed uzyskaniem dofinansowania nie podlegają dofinansowaniu. Zobacz na stronie internetowej Pełnomocnika Rządu ds. Osób Niepełnosprawnych wyjaśnienia (przy najczęściej zadawanych pytaniach).
~24h

Napisano: 27 sie 2010, 12:26

Oczywiście w przedostatnim zdaniu chodziło o: \"Zakupione przed uzyskaniem orzeczenia ...\"
~24h

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x