rodzina zawodowa - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 26 sie 2010, 10:46

Proszę o pomoc!
Rodzina zamieszkująca inny powiat ale u której przebywają dzieci z naszego powiatu wystapiła do nas z wnioskiem o utworzenie rodziny zawodowej. Moje pytanie dotyczy tego, który starosta jest właściwy do zawarcia umowy zlecenie na pełnienie zadań zawodowej rodziny i z czego to wynika?
~maja

Napisano: 27 sie 2010, 11:54

mieliśmy podobny przypadek rodzina zawodowa z innego powiatu sąsiedniego chciała podpisać umowę z nami bo współpraca z tamtym powiatem im się nie podobała. Pisaliśmy o wyjaśnienia do Ministerstwa. Dostaliśmy odpowiedź że \"ustawodawca nie wskazał wprost, który powiat powinien zawierać umowę zlecenie z zawodową rodziną. W takiej sytuacji pod uwagę nalezy brać zarówno kwestie związane z nadzorem rodziny zastępczej, jej wsparciem oraz bezpośrednimi kontaktami wynikającymi z powyższych czynności.\"
~Gosia

Napisano: 30 sie 2010, 16:05

miałabym wielką prośbę mogłabyś mi wysłać tę odpowiedź faksem będę wdzięczna nr 0134711073 z dopiskiem PCPR
dzięki
~maja

Napisano: 31 sie 2010, 10:09

jestem za tym aby powiat, na ktorym zamieszkuje rodzina zastepcza podpisał z nia umowę dlatego, iz będzie miał mozliwość nadzoru i kontroli a proporcjonalne wynagrodzenie i tak ma obowiązek zwrócic powiat, z którego pochodza dzieci. Można też wystapić o opinie do tatmtego powiatu, gdzie rodzina nie ma zbyt dobrej opinii i umowy nie podpisywać!
~Iza

Napisano: 01 wrz 2010, 13:41

dziękuję bardzo za przesłany fax
~maja

Napisano: 07 wrz 2010, 11:35

Proszę o przesłanie faksu na nr 65 572 75 28.
~Ja

Napisano: 09 wrz 2010, 19:53

Popieram zdanie Izy
~nc

Napisano: 13 wrz 2010, 12:42

Dziękuję za faks. Pozdrawiam:)
~Ja

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x