Mam problem.Zlozylam wniosek o zaliczke alimentacyjna i mi odmowiono,poniewaz nie zaliczono mnie do samotnych matek,wiec odwolalam sie do SKO.Po 5 miesiacach przywrocono mi zaliczke,lecz za poprzednie miesiace w ktorych odwolywalam sie MGOPS nie chce mi wyplacic. Jesli przywrocono mi zaliczke to powinni zwrocic za okres odwolywania sie.BARDZO PROSZE o pomoc co w tej sytuacji powinnam zrobic?
Jeszcze jedno pytanko-dopiero dowiedzialam sie ze w sierpniu 2008 roku zwracano zaliczki alimentacyjne matkom,ktore zyly w konkubinacie.Nic o tym nie wiedzialam.Czy jeszcze moge starac sie o zwrot,czy juz jest za pozno?
teraz jest już za późno jak został ogłoszony wyrok TK można było składać skargi jeżeli tego nie zrobiłaś nie było podstawy do wypłacenia zaliczki
Mam problem.Zlozylam wniosek o zaliczke alimentacyjna i mi odmowiono,poniewaz nie zaliczono mnie do samotnych matek,wiec odwolalam sie do SKO.Po 5 miesiacach przywrocono mi zaliczke,lecz za poprzednie miesiace w ktorych odwolywalam sie MGOPS nie chce mi wyplacic. - nie rozumiem co znaczy po 5 miesiącach przywrócono mi zaliczkę?
to ciekawe co piszesz, nie możesz do tej pory pobierać zaliczki bo nie ma jej od października ubiegłego roku
jak dostałaś odmowę i odwołałaś się od tej decyzji i w wyniku odwołania przyznano ci świadczenie to powinnaś dostać świadczenia za okres od miesiąca złożenia wniosku o ustalenie prawa do zaliczki
nie wiem w takim razie o co chodzi z tym
\".Po 5 miesiacach przywrocono mi zaliczke,lecz za poprzednie miesiace w ktorych odwolywalam sie MGOPS nie chce mi wyplacic\"
PRZEPRASZAM za pomylke,otrzymujedodatek dla samotnej matki. BARDZO potrzebuje porady-pomocy bo jestem w tym ciemna. Zlozylam wniosek we wrzesniu i odmowiono mi,potem odwolalam sie do SKO,po czym otrzymalam od nich decyzje i poszlam z nia do MGOPS,i po okazaniu decyzji z SKO przywrocono mi zaliczke. Chce odzyskac te pieniadze ktore mi nie wyplacano gdy odwolywalam sie.BARDZO prosze o pomoc co moge zrobic zeby je odzyskac? Z góry SERDECZNIE DZIEKUJE
jeszcze raz
jak dostałaś odmowę i odwołałaś się od tej decyzji i w wyniku odwołania przyznano ci świadczenie to powinnaś dostać świadczenia za okres od miesiąca złożenia wniosku o ustalenie prawa do zaliczki
nie wiem dlaczego piszesz że nie wypłacono ci zaliczki za okres w którym się odwoływałaś
Ale okres odwolywania trwal 5 miesiecy i przez te miesiace(okres) nie otrzymywalam nic,poniewaz czekalam na decyzje z SKO,czy zostane uznana jako samotna matka.Po 5 miesiacach otrzymalam decyzje po ktorej to znow wyplacano mi dodatek dla samotnych matek.Za ten wlasnie okres nie chca mi wyplacic
podam ci przykład
wniosek o zasiłek niech będzie rodzinny z września 2008 - decyzja odmowna
odwołanie, SKO w grudniu 2008 wydaje decyzje pozytywną, tzn przyznaje ci zasiłek rodzinny
gmina wypłaca ci zasiłek od września nie od grudnia
piszesz o zaliczce raptem robi się z tego dodatek do zasiłku rodzinnego (a to jest niemożliwe). troszkę jaśniej proszę