Zwrot zaliczku - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 13 sie 2009, 9:55

Mam problem.Zlozylam wniosek o zaliczke alimentacyjna i mi odmowiono,poniewaz nie zaliczono mnie do samotnych matek,wiec odwolalam sie do SKO.Po 5 miesiacach przywrocono mi zaliczke,lecz za poprzednie miesiace w ktorych odwolywalam sie MGOPS nie chce mi wyplacic. Jesli przywrocono mi zaliczke to powinni zwrocic za okres odwolywania sie.BARDZO PROSZE o pomoc co w tej sytuacji powinnam zrobic?
~Beata

Napisano: 13 sie 2009, 9:56

Jeszcze jedno pytanko-dopiero dowiedzialam sie ze w sierpniu 2008 roku zwracano zaliczki alimentacyjne matkom,ktore zyly w konkubinacie.Nic o tym nie wiedzialam.Czy jeszcze moge starac sie o zwrot,czy juz jest za pozno?

~Beata

Napisano: 13 sie 2009, 9:57

teraz jest już za późno jak został ogłoszony wyrok TK można było składać skargi jeżeli tego nie zrobiłaś nie było podstawy do wypłacenia zaliczki

Mam problem.Zlozylam wniosek o zaliczke alimentacyjna i mi odmowiono,poniewaz nie zaliczono mnie do samotnych matek,wiec odwolalam sie do SKO.Po 5 miesiacach przywrocono mi zaliczke,lecz za poprzednie miesiace w ktorych odwolywalam sie MGOPS nie chce mi wyplacic. - nie rozumiem co znaczy po 5 miesiącach przywrócono mi zaliczkę?
nowa
Starszy referent
Od: 10 lis 2006, 12:31
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2009, 17:42

PRZYWROCONO gdy otrzymala decyzje z SKO,po tej decyzji znow zaczeto mi wyplacac zaliczke.Do tej pory otrzymuje ją ale nie moge odzyskac zaleglych
~Beata

Napisano: 13 sie 2009, 20:05

to ciekawe co piszesz, nie możesz do tej pory pobierać zaliczki bo nie ma jej od października ubiegłego roku

jak dostałaś odmowę i odwołałaś się od tej decyzji i w wyniku odwołania przyznano ci świadczenie to powinnaś dostać świadczenia za okres od miesiąca złożenia wniosku o ustalenie prawa do zaliczki

nie wiem w takim razie o co chodzi z tym
\".Po 5 miesiacach przywrocono mi zaliczke,lecz za poprzednie miesiace w ktorych odwolywalam sie MGOPS nie chce mi wyplacic\"
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2009, 21:36

PRZEPRASZAM za pomylke,otrzymujedodatek dla samotnej matki. BARDZO potrzebuje porady-pomocy bo jestem w tym ciemna. Zlozylam wniosek we wrzesniu i odmowiono mi,potem odwolalam sie do SKO,po czym otrzymalam od nich decyzje i poszlam z nia do MGOPS,i po okazaniu decyzji z SKO przywrocono mi zaliczke. Chce odzyskac te pieniadze ktore mi nie wyplacano gdy odwolywalam sie.BARDZO prosze o pomoc co moge zrobic zeby je odzyskac? Z góry SERDECZNIE DZIEKUJE
~Beata

Napisano: 13 sie 2009, 21:57

jeszcze raz
jak dostałaś odmowę i odwołałaś się od tej decyzji i w wyniku odwołania przyznano ci świadczenie to powinnaś dostać świadczenia za okres od miesiąca złożenia wniosku o ustalenie prawa do zaliczki
nie wiem dlaczego piszesz że nie wypłacono ci zaliczki za okres w którym się odwoływałaś
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2009, 23:30

Ale okres odwolywania trwal 5 miesiecy i przez te miesiace(okres) nie otrzymywalam nic,poniewaz czekalam na decyzje z SKO,czy zostane uznana jako samotna matka.Po 5 miesiacach otrzymalam decyzje po ktorej to znow wyplacano mi dodatek dla samotnych matek.Za ten wlasnie okres nie chca mi wyplacic
~Beata

Napisano: 14 sie 2009, 0:00

to ja już teraz kompletnie nic nie rozumiem
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 14 sie 2009, 0:04

podam ci przykład
wniosek o zasiłek niech będzie rodzinny z września 2008 - decyzja odmowna
odwołanie, SKO w grudniu 2008 wydaje decyzje pozytywną, tzn przyznaje ci zasiłek rodzinny
gmina wypłaca ci zasiłek od września nie od grudnia

piszesz o zaliczce raptem robi się z tego dodatek do zasiłku rodzinnego (a to jest niemożliwe). troszkę jaśniej proszę

nowa
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x