zwrot zasiłku okresowego
zwrot zasiłku okresowego
W marcu przyznałam zasiłek okresowy, ponieważ klient twierdził, że nie otrzymał świadczenia rehabilitacyjnego za luty z zakładu pracy, ponieważ został zwolniony i zostanie on mu wypłacony przez ZUS za luty i marzec w kwietniu. Napisałam pismo do ZUS i okazało się, że świadczenie za luty zostało wypłacone 10 marca jeszcze przez zakład pracy. Klient prawdopodobnie będzie musiał zwrócić zasiłek, ale nie wiem jak administracyjnie "ugryźć" problem. Co muszę teraz po kolei zrobić? Proszę o pomoc.
Re: zwrot zasiłku okresowego
"klient twierdzi" - oświadczenie pod odpowiedzialnością karną w aktach
" ponieważ został zwolniony "- odpis świadectwa pracy w aktach
Wezwać klienta i porozmawiać o zwrocie nienależnie pobranych
" ponieważ został zwolniony "- odpis świadectwa pracy w aktach
Wezwać klienta i porozmawiać o zwrocie nienależnie pobranych
To wiem, ale jak zrobić to administracyjnie? Wszcząć postępowanie? Proszę o pomoc... Może ma ktoś wzór takiego wszczęcia...
Administracyjnie możesz wznowić postępowanie bo decyzja została podjęta na podstawie nieprawdziwych informacji, albo wszcząć o nienależne i już
za.za...za
wkurza mnie to okropnie
Miał dochód W LUTYM CZY NIE NA DZIEŃ PRZYZNANIA ZASIŁKU OKRESOWEGO???
wkurza mnie to okropnie
Miał dochód W LUTYM CZY NIE NA DZIEŃ PRZYZNANIA ZASIŁKU OKRESOWEGO???
Świadczenie rehabilitacyjne za luty miał wypłacone 10 marca, a na wywiadzie byłam 14 marca i doskonale wiedział, co miał przelane na konto z zakładu pracy.
Kochani... Bardzo proszę o pomoc... Co muszę teraz zrobić? Wysłałam klientowi postanowienie o wznowieniu postępowania administracyjnego i co dalej?
Oprócz zwrot zasiłku okresowego - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
pcpr wywiad !!!
uzysk za jaki m-c
od kiedy płacic skladke zdrowotna w ops
sprawozdania
sprawozdania
kto pracuje na Pomost STD
Spraw. Bezdomni
Stały z tytułu wieku
umieszczenie w DPS osoby ubezwłasnowolnionej
SPRAWOZDANIE GUS
zasiłek okresowy
od kiedy zasiłek stały