zwrot zasiłku okresowego

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
izap

zwrot zasiłku okresowego

Post autor: izap »

W marcu przyznałam zasiłek okresowy, ponieważ klient twierdził, że nie otrzymał świadczenia rehabilitacyjnego za luty z zakładu pracy, ponieważ został zwolniony i zostanie on mu wypłacony przez ZUS za luty i marzec w kwietniu. Napisałam pismo do ZUS i okazało się, że świadczenie za luty zostało wypłacone 10 marca jeszcze przez zakład pracy. Klient prawdopodobnie będzie musiał zwrócić zasiłek, ale nie wiem jak administracyjnie "ugryźć" problem. Co muszę teraz po kolei zrobić? Proszę o pomoc.
izap

Re: zwrot zasiłku okresowego

Halo... Proszę o pomoc...
zzzz

Post autor: zzzz »

"klient twierdzi" - oświadczenie pod odpowiedzialnością karną w aktach
" ponieważ został zwolniony "- odpis świadectwa pracy w aktach
Wezwać klienta i porozmawiać o zwrocie nienależnie pobranych
izap

To wiem, ale jak zrobić to administracyjnie? Wszcząć postępowanie? Proszę o pomoc... Może ma ktoś wzór takiego wszczęcia...
a66a

Post autor: a66a »

Administracyjnie możesz wznowić postępowanie bo decyzja została podjęta na podstawie nieprawdziwych informacji, albo wszcząć o nienależne i już
Wredna1

Post autor: Wredna1 »

za.za...za
wkurza mnie to okropnie
Miał dochód W LUTYM CZY NIE NA DZIEŃ PRZYZNANIA ZASIŁKU OKRESOWEGO???
izap

Świadczenie rehabilitacyjne za luty miał wypłacone 10 marca, a na wywiadzie byłam 14 marca i doskonale wiedział, co miał przelane na konto z zakładu pracy.
izap

Kochani... Bardzo proszę o pomoc... Co muszę teraz zrobić? Wysłałam klientowi postanowienie o wznowieniu postępowania administracyjnego i co dalej?
ODPOWIEDZ