Mam pytanie, być może dla niektorych proste, ale ja dopiero zaczynam i mam problem.
Jesli swoich klientow wysylam do fundacji po żywność to wypełniają zał nr 7 ( oświadczenie) i co dalej wypisuję skierowanie zał nr 5 a i robię listę? bo juz sama nie wiem.
Jesli zgłasza się osoba która nie korzysta z pomocy to wypełnia oświadczenie zał 5 b a ja wypełniam skierowanie 5 a i z tym skierowaniem idzie do fundacji?
Bardzo prosze osoby , które zajmują się ta sprawą o napisanie jak to u was wyglada od strony technicznej.
Dziekuję
żywność POPŻ
Re: żywność POPŻ
Oj kotek my przeprowadzamy wywiad I cz. bo pierwyj raz i sprawdzamy jaki mają dochód czy 100 % czy 150% czy 200% i wtedy wypełniamy załączniki 

- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
barkaz112 przecież nie ma nigdzie wymagań aby przeprowadzać wywiad.

-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
No to gratuluję my się nie nudzimy Beneficjent składa podanie wraz z zaświadczeniami o zarobkach i kupą oświadczeń i zapierpapier przeprowadzamy wywiad - wpisujemy formę pomocy kierownik akceptuje i zatwierdza wg uznania na ile ma być jedzonko przyznane.
Mamy przepierpapier bo informacje zostały przekazane w lutym 2017r przez sołtysów , że osoby i rodziny nie przekraczające 200% mogą skorzystać z POPŻ.
Mamy przepierpapier bo informacje zostały przekazane w lutym 2017r przez sołtysów , że osoby i rodziny nie przekraczające 200% mogą skorzystać z POPŻ.
Barkaz - jak to kierownik zatwierdza "jaką formę pomocy i ile ma być jedzonka?" przecież program POPŻ konkretnie określa jasno jakiego rodzaju artykuły i w jakiej ilości muszą być przekazane osobie kwalifikującej się do programu? tutaj nie ma rozróżnienia czy osoba mieści się 100% czy 200%, tzw. paczka żywnościowa jest taka sama dla wszystkich, nie ma dowolności w przekazywaniu artykułów. Jest dostawa i każda osoba otrzymuje to samo. U nas również od stycznia zostało rozpropagowane informacje o 200% i zgłosiło się mnóstwo nowych osób, wydajemy im skierowania na podstawie oświadczeń.
Oprócz żywność POPŻ - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
WZNOWIENIE SZKOLEŃ Z WYWIAD Plus
odliczane alimenty
do t.franek
zasiłek stały
swiadczenie integracyjne
odmowna decyzja na posiłki
umieszczenie w DPS bez zgody
dochód jednorazowy
podstawa prawna
Skierowania POPŻ
Specjalistyczne usługi opiekuńcze
Jakie dokumentu żądać od kynoterapeuty do SUO?
Składka zdrowotna a emerytura męża
zasiłek stały -dalszy ciąg pytań
200%
niezdolnośc do pracy z tytułu wieku=niepełnosprawność?