co tam wykazujecie? po szkoleniu: odprawy emerytalne, nagrody jubileuszowe, ekwiwalenty za niewykorzystany urlop i inne, ale czytając definicje świadczeń pracowniczych podchodzą jeszcze zwykłe płace, premie, nagrody, trzynastka
?
a) krótkoterminowe świadczenia pracownicze, jak pensje i składki na ubezpieczenie społeczne, płatny urlop wypoczynkowy i płatne zwolnienia chorobowe, udziały w zyskach i premie (jeśli są wypłacane w ciągu dwunastu miesięcy od zakończenia okresu) oraz świadczenia niepieniężne (jak opieka medyczna, zakwaterowanie, samochody oraz darmowe bądź dotowaane dobra lub usługi) na rzecz obecnych pracowników;
b) świadczenia po okresie zatrudnienia, jak emerytury, pozostałe świadczenia emerytalne, emerytalne ubezpieczenie na życie albo emerytalna opieka zdrowotna;
c) pozostałe długoterminowe świadczenia pracownicze, w tym urlop udzielany pracownikom z tytułu wysługi lat, urlop naukowy, jubileusz bądź inne długoterminowe świadczenia pracownicze, długoterminowe świadczenia rentalne oraz, jeśli nie są one płatne w całości w okresie dwunastu miesięcy od zakończenia okresu, udziały w zyskach, premie i odroczone wynagrodzenie; oraz
d) świadczenia z tytułu rozwiązania stosunku pracy
No ale MSRy nie obowiązują w budżetówce. Jest Extra...no nie....
Ja mam od Skarbnika wytyczne że mam tu wykazać:
- odprawy emerytalne
- nagrody jubileuszowe
- odzież robocza, ekwiwalent za odzież i za pranie odzieży
- dopłaty do okularów korekcyjnych
- swiadczenia z ZFŚS