Dokładnie, tak Przecież zebrali sprawozdania o zatrudnieniu w Opsach i wszystko jest wiadomo, ile pracuje na jakich stanowiskach Tu nie ma żadnej pomyłki czy przypadku nie bądźcie naiwni, to jest zaplanowane i realizowane , tak jak reforma świadczenD.C. pisze: ↑08 sie 2024, 20:59Oczywiście jestem za tym, aby walczyć, nagłaśniać, dopominać się - robić wszystko, żeby ktokolwiek decyzyjny zareagował i aby wszyscy otrzymali dodatek.
Ale jak tak obserwuję, co się dzieje, jakie padają wypowiedzi, jakie decyzje są podejmowane w sprawie kryteriów i wysokości świadczeń, że są planowane kompleksowe zmiany mające obniżyć koszty obsługi, to mam obawę, że zmierza to do wygaszenia lub radykalnego okrojenia ŚR.
A jeżeli takie mają plany (tylko ich jeszcze nie wypowiadają wprost i jawnie), to ich obecne działania i totalne lekceważenie wykluczonych pracowników może mieć swój cel i sens, niestety dla nas przykry...
Zatem nie wiem już, na ile zasady przyznawania dodatków są dziełem przypadku, a na ile perfidnym działaniem z premedytacją...
Czas pokaże, ale swoje zdanie można już sobie zacząć wyrabiać... I obserwować, co robią z nami i dokąd to zmierza...
Dokładnie: to jest lekceważenie nas i naszych klientów też.D.C. pisze: ↑08 sie 2024, 20:59Oczywiście jestem za tym, aby walczyć, nagłaśniać, dopominać się - robić wszystko, żeby ktokolwiek decyzyjny zareagował i aby wszyscy otrzymali dodatek.
Ale jak tak obserwuję, co się dzieje, jakie padają wypowiedzi, jakie decyzje są podejmowane w sprawie kryteriów i wysokości świadczeń, że są planowane kompleksowe zmiany mające obniżyć koszty obsługi, to mam obawę, że zmierza to do wygaszenia lub radykalnego okrojenia ŚR.
A jeżeli takie mają plany (tylko ich jeszcze nie wypowiadają wprost i jawnie), to ich obecne działania i totalne lekceważenie wykluczonych pracowników może mieć swój cel i sens, niestety dla nas przykry...
Zatem nie wiem już, na ile zasady przyznawania dodatków są dziełem przypadku, a na ile perfidnym działaniem z premedytacją...
Czas pokaże, ale swoje zdanie można już sobie zacząć wyrabiać... I obserwować, co robią z nami i dokąd to zmierza...
tulipanek22 pisze:Dajcie znać czy u Was cokolwiek wywalczyliście w związku z pominięciem nas w dodatku motywacyjnym bo widzę że temat bardzo mocno ucichł ?
tulipanek22 pisze: ↑16 sie 2024, 8:38
Mam wrażenie że MINISTERSTWU I SAMORZĄDOM zależy żeby temat ucichł i wygasł.