1000 zł dla pracowników pomocy społecznej z pominięciem świadczeń?? - Świadczenia rodzinne

Strona 124 z 142    [ Posty: 1418 ]

Napisano: 09 sie 2024, 10:23

A wiecie jaką mam propozycję? zaapelujmy WSZYSCY do Mazurkiewicza i Wardacha, żeby w naszym imieniu dotarli do Premiera. Mają większe możliwości. Pan Mazurkiewicz zjadł zęby na naszych świadczeniach i myślę, że mocno by nasze stanowisko uzasadnił. To samo Wardach. jest blisko.
EmWu
Stażysta
Od: 22 lis 2017, 12:21
Zajmuję się: Inspektor wszystkich PLUSÓW.

Napisano: 09 sie 2024, 10:53

D.C. pisze:
08 sie 2024, 20:59
Oczywiście jestem za tym, aby walczyć, nagłaśniać, dopominać się - robić wszystko, żeby ktokolwiek decyzyjny zareagował i aby wszyscy otrzymali dodatek.

Ale jak tak obserwuję, co się dzieje, jakie padają wypowiedzi, jakie decyzje są podejmowane w sprawie kryteriów i wysokości świadczeń, że są planowane kompleksowe zmiany mające obniżyć koszty obsługi, to mam obawę, że zmierza to do wygaszenia lub radykalnego okrojenia ŚR.

A jeżeli takie mają plany (tylko ich jeszcze nie wypowiadają wprost i jawnie), to ich obecne działania i totalne lekceważenie wykluczonych pracowników może mieć swój cel i sens, niestety dla nas przykry...

Zatem nie wiem już, na ile zasady przyznawania dodatków są dziełem przypadku, a na ile perfidnym działaniem z premedytacją...

Czas pokaże, ale swoje zdanie można już sobie zacząć wyrabiać... I obserwować, co robią z nami i dokąd to zmierza...
Dokładnie, tak Przecież zebrali sprawozdania o zatrudnieniu w Opsach i wszystko jest wiadomo, ile pracuje na jakich stanowiskach Tu nie ma żadnej pomyłki czy przypadku nie bądźcie naiwni, to jest zaplanowane i realizowane , tak jak reforma świadczen
Just5
Stażysta
Od: 21 lut 2018, 16:54
Zajmuję się: Św

Napisano: 09 sie 2024, 10:58

D.C. pisze:
08 sie 2024, 20:59
Oczywiście jestem za tym, aby walczyć, nagłaśniać, dopominać się - robić wszystko, żeby ktokolwiek decyzyjny zareagował i aby wszyscy otrzymali dodatek.

Ale jak tak obserwuję, co się dzieje, jakie padają wypowiedzi, jakie decyzje są podejmowane w sprawie kryteriów i wysokości świadczeń, że są planowane kompleksowe zmiany mające obniżyć koszty obsługi, to mam obawę, że zmierza to do wygaszenia lub radykalnego okrojenia ŚR.

A jeżeli takie mają plany (tylko ich jeszcze nie wypowiadają wprost i jawnie), to ich obecne działania i totalne lekceważenie wykluczonych pracowników może mieć swój cel i sens, niestety dla nas przykry...

Zatem nie wiem już, na ile zasady przyznawania dodatków są dziełem przypadku, a na ile perfidnym działaniem z premedytacją...

Czas pokaże, ale swoje zdanie można już sobie zacząć wyrabiać... I obserwować, co robią z nami i dokąd to zmierza...
Dokładnie: to jest lekceważenie nas i naszych klientów też.
Chcą zlikwidować ŚR - ok, to niech to powiedzą, a nie zmyślają bajki o bardziej i mniej kluczowych pracownikach. Ale oni nie powiedzą, że likwidują coś, bo to źle brzmi, oni będą REFORMOWAĆ...
Mi jest zwyczajnie przykro, że po prawie 20 latach pracy w świadczeniach, użerania się z tymi głupimi przepisami, wprowadzania nowych świadczeń, w tym 500+, walki z dodatkiem węglowym i całą resztą, dostaję komunikat: jesteście nieistotni.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 16 sie 2024, 8:38

Dajcie znać czy u Was cokolwiek wywalczyliście w związku z pominięciem nas w dodatku motywacyjnym bo widzę że temat bardzo mocno ucichł ?
tulipanek22
Praktykant
Od: 02 mar 2022, 14:59
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 16 sie 2024, 9:09

Pani Kierownik naszego "wykluczonego" wydziału skierowała pismo do Burmistrza, do wiadomości otrzymała Dyrektor OPS. Czekamy na wynik ;)
Smile
Stażysta
Od: 26 maja 2017, 11:34
Zajmuję się: ŚR i ŚW

Napisano: 16 sie 2024, 11:05

tulipanek22 pisze:Dajcie znać czy u Was cokolwiek wywalczyliście w związku z pominięciem nas w dodatku motywacyjnym bo widzę że temat bardzo mocno ucichł ?
tulipanek22 pisze:
16 sie 2024, 8:38

Mam wrażenie że MINISTERSTWU I SAMORZĄDOM zależy żeby temat ucichł i wygasł.
ŚR/FA
Praktykant
Od: 16 sie 2024, 10:53
Zajmuję się: ŚR/FA

Napisano: 19 sie 2024, 8:07

U nas była rozmowa z Wójtem. Oczywiście brak środków.
Fergi
Praktykant
Od: 15 lip 2024, 12:31
Zajmuję się: ŚR i FA

Napisano: 19 sie 2024, 8:15

U nas to samo - gmina nie ma pieniędzy.
Wiem, że w naszej najbliższej okolicy kierownicy ośrodków skierowali wspólne pismo, pod którym się wszyscy podpisali do ministerstwa i wojewody - nasz kierownik się nie podpisał, więc to tyle w temacie.
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 26 sie 2024, 13:17

Kochani, wszędzie cisza...Czy działacie dalej? Piszecie jeszcze czy daliście spokój ze sprawą?
Fergi
Praktykant
Od: 15 lip 2024, 12:31
Zajmuję się: ŚR i FA

Napisano: 27 sie 2024, 7:12

Rozmowa z wójtem brak środków.
referent444
Referent
Od: 29 sie 2016, 7:53
Zajmuję się:

Strona 124 z 142    [ Posty: 1418 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU