1000 zł dla pracowników pomocy społecznej z pominięciem świadczeń?? - Świadczenia rodzinne

Strona 51 z 142    [ Posty: 1418 ]

Napisano: 01 lip 2024, 16:24

Ale Paniom sprzątaczkom tez uważa, że się nie należy. Tylko tym osobom, które pracują na ustawie o pomocy społecznej i są zatrudnione na umowę o pracę. Np. Kierownik, księgowa.
Oktawia
Stażysta
Od: 30 sty 2023, 13:27
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 01 lip 2024, 17:06

Tom. pisze:
01 lip 2024, 14:51
dokładnie, tu trzeba zapaści psychicznej i depresji dostać i iść na zwolnienie pod koniec lipca
Dzisiaj bez ściemy w takiej zapaści czuje się umoczona po same uszy ...

Moje przemyślenia doprowadziły mnie do przekonania, że niezależnie od tego co będziemy robić, gdzie i ile pisać, nie przyniesie to żadnych wymiernych efektów. Z moich obserwacji wynika, że nawet ci najbliżej nas, ci którzy wiedzą o temacie - nasi współpracownicy z ośrodków, zdecydowana większość kierownictwa, federacja, media - nie czują się poruszeni tematem ...
Z poczuciem niesprawiedliwości i goryczy zostajemy sami... nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz.
Jeżeli ci których codziennie mijamy na korytarzach Ośrodka, którzy widzą sprawę "od wewnątrz" przechodzą koło niej obojętnie, to naiwnością jest wiara w to, że poruszy ona szerszy krąg niż środowisko świadczeń rodzinnych.
Może nie potrzebnie dzielę się swoim rozgoryczeniem, może są jeszcze wśród Nas tacy, którzy wierzą w sukces i powodzenie tego zrywu sprzeciwu, ale brak solidarności wśród
samych pracowników jednostek pomocy daje nikłą nadzieje na powodzenie tej fali protestów ...
Honor@t@
Praktykant
Od: 01 wrz 2022, 20:09
Zajmuję się: SR I INNE

Napisano: 01 lip 2024, 17:56

Mogę napisać o sobie, czytałam forum szukałam tu porad ale się nie logowałam aż do teraz. Według mnie zawsze tak było, jest i będzie, że jeśli ktoś coś dostanie to ma w nosie innych. Niby się wszyscy w tej pracy lubimy ale jak przyjdzie co do czego to każdy patrzy na siebie, dlatego nie za bardzo interesuje mnie czy koleżanka z pomocy będzie mnie wspierać miłym uśmiechem na korytarzu. Tu chodzi o to aby nasze argumenty trafiły do Ministerstwa a to jest najlepszy moment na to byśmy mogli coś zdziałać dla siebie. Piszmy maile do kogo się da, bombardujmy Facebooka bo jeśli my nic z tym nie zrobimy to każdy będzie miał nas w 4 literach.
katarynka12
Praktykant
Od: 01 lip 2024, 17:42
Zajmuję się: ŚR/FA/CP

Napisano: 01 lip 2024, 18:26

A piszecie pismo do Kierownika/Dyrektora/Burmistrza w tej sprawie, żeby pokryli z środków własnych? Ja po rozmowie z Pracodawcą zwatpilam.
Paulina9200
Praktykant
Od: 01 lip 2024, 18:23
Zajmuję się: SR FA

Napisano: 01 lip 2024, 18:37

Oj dawno się nie logowała chociaż jestem weteranką tej branży. Przyznam,że takiego sku...stwa się nie spodziewałam. Totalne niezrozumienie realiów pracy w ośrodkach. Cóż, z pozycji Warszawy nie widzi się realiów mniejszych ośrodków. Przynajmniej mogliby zadbać o pracowników, którzy odwalają czarną robotę z jakby nie było rządowej bajki. Oprócz naciskania szefostwa, zostaje nam bombardowanie posłów, prasy. Może wspólny list rozsyłany do mediów, posłów Ministerstwa?
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Napisano: 01 lip 2024, 18:58

Wysłałam dziś pisma do ministerstwa, do minister Dziemianowicz-Bąk personalnie e-mailem i epuapem, do sekretarzy i podsekretarzy stanu w ministerstwie, do minister ds. Równości. Gdzie jeszcze wysyłać?
marci
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 23 paź 2019, 11:20
Zajmuję się: ŚR/FA/DM/dodatki/inne

Napisano: 01 lip 2024, 19:14

marci pisze:
01 lip 2024, 18:58
Wysłałam dziś pisma do ministerstwa, do minister Dziemianowicz-Bąk personalnie e-mailem i epuapem, do sekretarzy i podsekretarzy stanu w ministerstwie, do minister ds. Równości. Gdzie jeszcze wysyłać?
Posłowie z koalicji rządowej z twojego regionu.
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Napisano: 01 lip 2024, 19:36

Ale też do posłów z opozycji - żeby podchwycili temat.

Ja wysłałem też do RMF i do Polsatu z dedykacją dla p. Grzegorza Jankowskiego. Też możecie tam napisać, żeby zobaczyli, że jest więcej sygnałów.

[email protected]
[email protected]

Można jeszcze do Rzecznika Praw Obywatelskich, Ministry ds. Równości... Wszędzie gdzie tylko wymyślicie - byle nie odpuszczać.

I nie myślcie, że ktoś coś za Was zrobi, albo że Wy nie musicie, bo zrobią to inni.

Albo wszyscy spróbujemy coś zrobić, albo nie ma to sensu.
D.C.
Stażysta
Od: 26 cze 2024, 20:01
Zajmuję się: ŚR, FA, DM, KDR, CP i inne

Napisano: 02 lip 2024, 7:03

https://www.portalsamorzadowy.pl/praca/ ... l?mp=promo

Ani jednego słowa o pracownikach wykluczonych.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 02 lip 2024, 8:07

Ponad 40 e-maili wysłane i znikąd odpowiedzi. Czarno to widzę !!!
Zoja1
Stażysta
Od: 23 wrz 2016, 10:09
Zajmuję się:

Strona 51 z 142    [ Posty: 1418 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x