Ja czekam do weekendu jak nie będzie odpowiedzi to będę pisała znowu.
To jakie masz propozycje na naszą walkę?
To tak jak ja...katy188 pisze: ↑02 lip 2024, 8:31Hej, wróciłam z dłuższego urlopu i widzę, że sporo mnie ominęło.....
Koleżanki też wydzwaniają od wczoraj ... czytam wasze posty i odechciało mi się aż pracować.
Niestety widziałam zapotrzebowanie na CAS i obawiam się, że nie zostałam w nim uwzględniona - u nas jest mały OPS, więc łatwo policzyć, kto został ujęty. Niestety ja jako jedyna nie dostanę "dodatku motywacyjnego" i tak na prawdę nie wiem sama, czy iść nawet pytać o to kierownika. Żenada ...
Wy naprawdę wierzycie jeszcze w jakieś związki zawodowe. Już od dawna mają nas gdzieś. Czy to federacja czy to "S".Honor@t@ pisze: ↑01 lip 2024, 17:06Dzisiaj bez ściemy w takiej zapaści czuje się umoczona po same uszy ...
Moje przemyślenia doprowadziły mnie do przekonania, że niezależnie od tego co będziemy robić, gdzie i ile pisać, nie przyniesie to żadnych wymiernych efektów. Z moich obserwacji wynika, że nawet ci najbliżej nas, ci którzy wiedzą o temacie - nasi współpracownicy z ośrodków, zdecydowana większość kierownictwa, federacja, media - nie czują się poruszeni tematem ...
Z poczuciem niesprawiedliwości i goryczy zostajemy sami... nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz.
Jeżeli ci których codziennie mijamy na korytarzach Ośrodka, którzy widzą sprawę "od wewnątrz" przechodzą koło niej obojętnie, to naiwnością jest wiara w to, że poruszy ona szerszy krąg niż środowisko świadczeń rodzinnych.
Może nie potrzebnie dzielę się swoim rozgoryczeniem, może są jeszcze wśród Nas tacy, którzy wierzą w sukces i powodzenie tego zrywu sprzeciwu, ale brak solidarności wśród
samych pracowników jednostek pomocy daje nikłą nadzieje na powodzenie tej fali protestów ...
Odmowa realizacji bonu energetycznego spowoduje tylko i wyłącznie negatywna reakcję klientów a bez oficjalnego strajku mozemy zaszkodzić sobie jeszcze bardziej. To prawda faktycznie nie mamy żadnych związków i nikogo kto y nas reprezentował co wynika właśnie z naszej struktury organizacyjnej.Maile to jedno ale wysyłaąłbym wiadomości EPuapem. MOżemy stworzyć internetowa petycję .... generalnie poczucue wydymania i olewania i wykorzystywania jest ogromne.linek pisze: ↑02 lip 2024, 8:33pisałem o tym dwie strony wcześniej
Dziś widzę dwa rozwiązania, pierwsze to olx.pl/pracuj, drugie to zbuntowanie się przy bonie energetycznym, to pierwszy socjalny program tego rządu jak by się na dzień dobry zesrało bo pracownicy odmówili realizacji tego to nie oszukujmy się błagali by żebyśmy brali tego tysiaka aby tylko wyciszyć kryzys polityczny.
A przecież kierownikom/ dyrektorom OPS, Wójtom/Burmistrzom wystarczy wytłumaczyć, że nie robimy tego przeciwko nim, myślę, że absurd tego co wprowadził ten program jest dostrzegalny i dla nich.
Mamy ten jeden z niewielu momentów w naszej pracy, że mamy lewar na rządzących, normalnie z protestu urzędników co najwyżej mogą się tam na górze pośmiać ale jak by ich pierwszy program socjalny się zesrał zanim ruszył to my rozdajemy karty. Wystarczy żebyśmy raz potrafili być solidarni i konsekwentni .