1000 zł dla pracowników pomocy społecznej z pominięciem świadczeń?? - Świadczenia rodzinne

Strona 55 z 142    [ Posty: 1418 ]

Napisano: 02 lip 2024, 10:27

kala2 pisze:
02 lip 2024, 9:59
Wiecie co jest u nas najgorsze, że nam nikt nawet tego nie powie, że my jako dwie z OPS nie dostaniemy
A u nas cały czas to powtarzają .... u mnie dwie nie dostaną ja i koleżanka od FA, a wczoraj kier jeszcze bezczelnie do mnie, że ja nie pracuję na ustawie o pomocy społecznej - a ja do niej bo sprzątaczka za to całą zna i cisza.....
Nie czuję, żeby ktoś za nami stanął, myślałam o piśmie do wójta ale trochę się cykam czy nie zostanę za to zjedzona przez koleżanki odpowiednio zmotywowane tysiączkiem....
Ppudel12
Stażysta
Od: 29 mar 2022, 11:26
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, karta dużej rodziny

Napisano: 02 lip 2024, 10:33

eMHa pisze:
02 lip 2024, 10:12
znalazłam w sieci:
https://jawnylublin.pl/czekali-i-nic-ni ... wnik-mopr/
A najlepsze są tłumaczenia wojewody - te mityczne środki na obsługę...

O to, czy jest na to szansa, zapytaliśmy urzędników wojewody. – Odpowiem na przykładzie pracowników zajmujących się obsługą osób niepełnosprawnych. Fundusz Rehabilitacji przekazuje samorządom pulę środków na zadania i na obsługę tych zadań. Z tych pieniędzy mogą być płacone wynagrodzenia i dodatki dla pracowników. Intencją programów jest to, by nie dublować tych możliwości – tłumaczy dyr. Janusz Inawnicki.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 02 lip 2024, 10:41

Ppudel12 pisze:
02 lip 2024, 10:27
kala2 pisze:
Wiecie co jest u nas najgorsze, że nam nikt nawet tego nie powie, że my jako dwie z OPS nie dostaniemy
A u nas cały czas to powtarzają .... u mnie dwie nie dostaną ja i koleżanka od FA, a wczoraj kier jeszcze bezczelnie do mnie, że ja nie pracuję na ustawie o pomocy społecznej - a ja do niej bo sprzątaczka za to całą zna i cisza.....
Nie czuję, żeby ktoś za nami stanął, myślałam o piśmie do wójta ale trochę się cykam czy nie zostanę za to zjedzona przez koleżanki odpowiednio zmotywowane tysiączkiem....
To ja uslyszalam, że będę mieć dodatek z bonu energetycznego(ile tego dostanę?? 400zl??) i że pocieszające jest to, że jak ktoś jest na l4 to proporcjonalnie dostanie ten motywacyjny. Co mnie to obchodzi ? Ja chce żeby było po równo, sprawiedliwie..
Paulina9200
Praktykant
Od: 01 lip 2024, 18:23
Zajmuję się: SR FA

Napisano: 02 lip 2024, 10:43

Paulina9200 pisze:
02 lip 2024, 10:41
Ppudel12 pisze:
kala2 pisze:
To ja uslyszalam, że będę mieć dodatek z bonu energetycznego(ile tego dostanę?? 400zl??) i że pocieszające jest to, że jak ktoś jest na l4 to proporcjonalnie dostanie ten motywacyjny. Co mnie to obchodzi ? Ja chce żeby było po równo, sprawiedliwie..
Jeżeli nawet coś dostaniesz z bonu, to za Twoją dodatkową pracę. A ten motywacyjny jest za chodzenie do pracy.
Legwanka
Stażysta
Od: 26 cze 2024, 13:10
Zajmuję się: wszystko

Napisano: 02 lip 2024, 10:46

Legwanka pisze:
02 lip 2024, 10:43
Paulina9200 pisze:
02 lip 2024, 10:41
Ppudel12 pisze:
kala2 pisze:
Jeżeli nawet coś dostaniesz z bonu, to za Twoją dodatkową pracę. A ten motywacyjny jest za chodzenie do pracy.
To samo powiedziałam, że wole miec 1000 i nie robic bonu.
Paulina9200
Praktykant
Od: 01 lip 2024, 18:23
Zajmuję się: SR FA

Napisano: 02 lip 2024, 10:56

eMHa pisze:
znalazłam w sieci:
No to Pan Wojewoda nie zabłysnął komentarzem :lol:
" – To pomoc dla tych, którzy na co dzień pomagają tym, którzy potrzebują pomocy. Dlatego osoby, które są cichymi bohaterami naszych czasów, muszą otrzymać wsparcie i być należycie wynagradzani –" niechże mi ten Pan jeszcze powie jak Księgowość zamknięta w innej części budynku lub kadrowa na co dzień pomaga tym, którzy potrzebują pomocy !!
MopsMela
Stażysta
Od: 04 gru 2023, 12:59
Zajmuję się: Swiadczenia Rodzinne i FA

Napisano: 02 lip 2024, 11:17

MopsMela pisze:
02 lip 2024, 10:56
eMHa pisze:
znalazłam w sieci:
No to Pan Wojewoda nie zabłysnął komentarzem :lol:
" – To pomoc dla tych, którzy na co dzień pomagają tym, którzy potrzebują pomocy. Dlatego osoby, które są cichymi bohaterami naszych czasów, muszą otrzymać wsparcie i być należycie wynagradzani –" niechże mi ten Pan jeszcze powie jak Księgowość zamknięta w innej części budynku lub kadrowa na co dzień pomaga tym, którzy potrzebują pomocy !!
:shock: :o
ale coś mówić musi, byle co gada, ale gada
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 02 lip 2024, 11:35

Powiem , wam szczerze, że praca jest tak niewdzięczna , że to aż smutne. Jak dostajemy jakieś premie to grosze w porównaniu do pracy , którą wykonujemy , większość pieniędzy i tak zabiera OPS. Ja się zastanawiam czy w ogóle brać udział w tym wyścigu od 1 sierpnia z tymi bonami. Za jakieś śmieszne pieniądze tak jak mówicie. Niech robią to inni pracownicy w takim tempie. Wszędzie traktują nas jak ciało obce, ani to OPS ani Gmina. Ale z pieniędzy na obsługę żyje cały OPS :) Ot to takie zabawne.
Marcin23
Praktykant
Od: 02 lip 2024, 11:25
Zajmuję się: ŚR,FA

Napisano: 02 lip 2024, 12:35

A może pozew naszego ministerstwa o mobbing. Pierwsza lepsza definicja z neta w pełni wyczerpuje znamiona tego co nam zafundowali?????
Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko niemu, które polegają na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu go. Mobbing występuje gdy działania te lub zachowania wywołują u pracownika zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodują lub mają na celu jego poniżenie lub ośmieszenie, a także izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników.
50annac50
Praktykant
Od: 10 maja 2018, 8:04
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 02 lip 2024, 12:38

50annac50 pisze:
02 lip 2024, 12:35
A może pozew naszego ministerstwa o mobbing. Pierwsza lepsza definicja z neta w pełni wyczerpuje znamiona tego co nam zafundowali?????
Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko niemu, które polegają na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu go. Mobbing występuje gdy działania te lub zachowania wywołują u pracownika zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodują lub mają na celu jego poniżenie lub ośmieszenie, a także izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników.
Definicja idealnie pasuje do obecnej sytuacji :(
pracownik SR
Praktykant
Od: 02 lip 2024, 11:41
Zajmuję się: świadczenia rodzinne i dodatki

Strona 55 z 142    [ Posty: 1418 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x