1000 zł dla pracowników pomocy społecznej z pominięciem świadczeń?? - Świadczenia rodzinne

Strona 67 z 142    [ Posty: 1418 ]

Napisano: 04 lip 2024, 9:05

Mecenas_Piotr pisze:
04 lip 2024, 9:00
U nas dyrekcja przykłada się do wypłaty dodatku tylko dla pracowników socjalnych. Z pominięciem Kadry pozostałej tzn. Księgowa, Kadrowa, Pomoc Administracyjna, Informatyk itp.

Czekamy i zobaczymy jeżeli zostaniemy pominięci wszyscy idziemy na "urlop". Dodatkowo posiadamy interpretację programu z której wynika, że wszyscy pracownicy wskazania w MPiPs-6 dział 2 z wyłączeniem pracowników wskazanych w "pozostali pracownicy" którzy nie realizują zadań z ustawy o pomocy społecznej (FA/SR/DM/Stypendia itp.).

Jeżeli pracodawca nam nie wypłaci pieniędzy a Ministerstwo potwierdzi to że wypłata dodatku motywacyjnego się nam należy wyrównanie będzie musiało nastąpić z odsetkami (które będą kosztami pracodawcy - ciekawe jak uzasadnią wydatek - pójdzie skarga na niegospodarność do Wojewody i Prezydenta miasta) oraz zostanie skierowane pismo do odpowiednich służb i jednostek że zostaliśmy zdyskryminowani przez dyrekcję co odbiło się na naszym zdrowi psychicznym.

Polecam wszystkim nawet pracownikom z działu SR/FA działanie w tym zakresie. Jest to jawny mobbing. Lepiej traktuje się pracowników "pomocy społecznej - socjalnych" nad pozostałymi pracownikami OPS. Dodatek terenowy często pobierają pracownicy decyzyjni nie chodzący w tereny jest tak prawie w każdym OPS po podziale pracy socjalnej.

A nam innym pracownikom OPS nic nigdy się nie należało... Dodatek terenowy, sorty itp. a kadrowa sama musi nie raz kupić sobie długopis żeby miała czym pracować.
To już jest przegięcie.
Legwanka
Stażysta
Od: 26 cze 2024, 13:10
Zajmuję się: wszystko

Napisano: 04 lip 2024, 9:14

"To już jest przegięcie."

w sensie, że jak nie należało się tylko tym od FA i ŚR to przegięcia nie było a jak także księgowej, kadrze administracyjnej ...... to już jest przegięcie ?
linek
Stażysta
Od: 29 cze 2017, 14:53
Zajmuję się: ŚR/FA/40UA/IT/VAT GAZ/DO/czyste pow

Napisano: 04 lip 2024, 9:17

Jestem pod wrażeniem jak dyrektorzy/burmistrzowie walczą o swoich pracowników ze świadczeń rodzinnych. U nas nikt palcem nie kiwnął, dramat, same pisma wysłałyśmy do Ministerstwa......Nasza kadra zarządzająca myśli tylko o swoim tyłku.
@Poważna
Praktykant
Od: 01 lip 2024, 12:02
Zajmuję się: SR,FA,KDR...

Napisano: 04 lip 2024, 9:18

linek pisze:
04 lip 2024, 9:14
"To już jest przegięcie."

w sensie, że jak nie należało się tylko tym od FA i ŚR to przegięcia nie było a jak także księgowej, kadrze administracyjnej ...... to już jest przegięcie ?
Też oczywiście, sama jestem gorszy sort.
Legwanka
Stażysta
Od: 26 cze 2024, 13:10
Zajmuję się: wszystko

Napisano: 04 lip 2024, 9:36

Nic się nie zmieni, wszędzie cisza. U mnie trwa ustalanie, kto dostanie np. czy dostanie konserwator i kierowca. Ani słowa o sr, bo tu już temat zamknięty. Szefostwo nawet się nie odniosło do tego tematu. To przykre, może w inn6cj ośrodkach trwa jakaś walka, u mnie pozamiatane.

[/quote]
INNA123
Praktykant
Od: 28 cze 2024, 14:32
Zajmuję się: śr

Napisano: 04 lip 2024, 9:40

INNA123 pisze:
04 lip 2024, 9:36

Nic się nie zmieni, wszędzie cisza. U mnie trwa ustalanie, kto dostanie np. czy dostanie konserwator i kierowca. Ani słowa o sr, bo tu już temat zamknięty. Szefostwo nawet się nie odniosło do tego tematu. To przykre, może w inn6cj ośrodkach trwa jakaś walka, u mnie pozamiatane.
[/quote]

Dlatego musimy pisać dalej gdzie się da, jak sami sobie tego nie wywalczymy to nikt za nas tego nie zrobi.
katarynka12
Praktykant
Od: 01 lip 2024, 17:42
Zajmuję się: ŚR/FA/CP

Napisano: 04 lip 2024, 9:52

Słuchajcie, co myślicie o wymianie zdań na FB miedzy Federacją a Panem Dominikiem? Czytałam sobie to na spokojnie jeszcze raz dziś z rana i zadaję sobie pytanie: "co autor ma na myśli?" Z rozmowy zrozumiałam tyle, że według Federacji, uchwała nie pomija pracowników SR, a całe zamieszenia wywołała zła interpretacja Wojewodów, którzy nakazali pominięcie tychże pracowników. Brakuje mi tu jednak konkretnego wskazania Federacji, w którym miejscu jest napisane, ze nie jesteśmy pominięci. Federacja w ogóle zachowuje się bardzo tajemniczo. Co myślicie?
mayufka27
Praktykant
Od: 02 mar 2016, 12:08
Zajmuję się:

Napisano: 04 lip 2024, 9:57

mayufka27 pisze:
04 lip 2024, 9:52
Słuchajcie, co myślicie o wymianie zdań na FB miedzy Federacją a Panem Dominikiem? Czytałam sobie to na spokojnie jeszcze raz dziś z rana i zadaję sobie pytanie: "co autor ma na myśli?" Z rozmowy zrozumiałam tyle, że według Federacji, uchwała nie pomija pracowników SR, a całe zamieszenia wywołała zła interpretacja Wojewodów, którzy nakazali pominięcie tychże pracowników. Brakuje mi tu jednak konkretnego wskazania Federacji, w którym miejscu jest napisane, ze nie jesteśmy pominięci. Federacja w ogóle zachowuje się bardzo tajemniczo. Co myślicie?
też się zastanawiałam nad tym - jedyne sensowne wytłumaczenie jest takie, że pracowników SR/FA federacja zalicza do tych pozostałych niezbędnych do funkcjonowania jednostki. a wojewodowie (tak mi się wydaje) polecili zaliczać tam tylko księgowe, kadrowe itp.
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 04 lip 2024, 10:02

mayufka27 pisze:
Warto spróbować
Ja111
Praktykant
Od: 27 cze 2024, 9:05
Zajmuję się: ZR/FA/DO/DW/BE/DE/DA

Napisano: 04 lip 2024, 10:08

Alalala pisze:
04 lip 2024, 9:57
mayufka27 pisze:
też się zastanawiałam nad tym - jedyne sensowne wytłumaczenie jest takie, że pracowników SR/FA federacja zalicza do tych pozostałych niezbędnych do funkcjonowania jednostki. a wojewodowie (tak mi się wydaje) polecili zaliczać tam tylko księgowe, kadrowe itp.
No właśnie punk widzenia, zależy od punku siedzenia. Bo wychodzi na to, że dodatek przysługuje tym pracownikom, którzy zostali wskazani w sprawozdaniu, a sprawozdanie nie jest uchwałą. Bo jeśli kierować się uchwałą (co chyba jest oczywiste), to nikt inny oprócz pracowników pracujących na ustawie o pomocy społecznie nie powinien dostać, czyli żadne tam panie sprzątające, konserwator, informatyk czy księgowa nie powinni dostać. Nie wiem skąd to się tak naprawdę wzięło.
mayufka27
Praktykant
Od: 02 mar 2016, 12:08
Zajmuję się:

Strona 67 z 142    [ Posty: 1418 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x