Osłonówki, węglowe to są zadania zlecone burmistrzowi, wójtowi i dopiero oni upoważniają na wniosek kierownika pracownika ośrodka. To nie są zadania zlecone ośrodkowi pomocy społecznej, o których mowa w ustawie o pomocy społecznej.
Szkoda że jesteśmy poza systemem, ani pracownik samorządowy, ani pomocy społecznej. Nigdzie nie jesteśmy widziani.
Pominięcie tak dużej grupy pracowników OPSów jest żenujące. Zaraz te wszystkie swoje rządowe programy będą sobie sami realizować. Dysproporcja między wynagrodzeniami nawet na tych samych stanowiskach będzie ogromna. Jeden starszy inspektor robi decyzje przyznające usługi i dostanie 1000 zł, a drugi przyznaje świadczenia rodzinne i fa i nie dostanie. Totalna nieznajomość specyfiki pracy w OPS
nie dołujcie się wzajemnie ( chodzi mi tu o pracowników SR i zajmujących się wszystkim innym, niż PS). Pan jasno wskazał, że resort opierał się na statystykach. A w tej statystyce pozostałymi pracownikami jesteśmy MY, my pracownicy , którzy realizują inne zadania niż PS. Więc utrzymuję się przy tym, że nas również dotknie ten 1000,00 zł. Realizujemy świadczenia rodzinne, świadczenia z funduszu alimentacyjnego, KDR, pomoc materialną dla uczniów o charakterze socjalnym , za życiem, wszelkie dodatki jakie tylko nasze Ministerstwo daje, czyste powietrze, a i jeszcze dodatki mieszkaniowe. Więc stańmy przy jednym stanowisku, że skoro jesteśmy TAM ujęci w statystyce to nam się również należy. Nie doszukujcie się złych rzeczy i nie dajcie pożywki dla tych, którzy te forum mogą przeglądać.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2024, 9:56 przez sylwia500, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie będę robić sobie nawet nadziei, wiadomo ,że jako pracownik świadczeń rodzinnych nie dostanę tego dodatku. Ale jak tylko usłyszę, że ktoś chce mi przydzielić bon energetyczny do obrobienia to od razu poproszę o dodatek motywacyjny 1000 zł inaczej nie mam zamiaru wykonywać kolejnych dodatkowych zadań.
A zadanie z zakresu pomocy społecznej polegające na opłacaniu składek na ubezpieczenie zdrowotne? Realizujemy je przecież przy świadczeniach rodzinnych...
nie o to tu chodzi. Chodzi o ubezpieczenie Wójta np osoby bezdomnej.