nie dotarłam do interpretacji UW urlop był, bo nie jestem kluczowym pracownikiem
Jeśli masz w zakresie obowiązków coś z PS to może dostaniesz niepełny dodatek. Zapytaj kierownika. Księgowa mi mówiła że dostaną te osoby ujęte w sprawozdaniu MPIPSjasiak pisze: ↑11 lip 2024, 11:35nie dotarłam do interpretacji UW urlop był, bo nie jestem kluczowym pracownikiem
czyli, jak ktoś ma wynagrodzenie z dotacji śr/fa w całości i nawet jak ma w zakresie obowiązków jakieś zadania z ps
to nie dostanie ? to się wycwanili
gdzieś ktoś, swego czasu radził, że kierownik zakresy obowiązków może pozmienić, a widać to przewidzieli
albo zwyczajnie czytają forum ....
Z tym niezgłaszaniem to oni też są dobrzy. 3% jest ustalone na poziomie ustawowym i co ma urząd wojewódzki zrobić? Prośby o zwiększenie % na obsługę były zgłaszane wielokrotnie przy zmianach ustawy (w czasie konsultacji społecznych) przez organizacje związkowe i ops-y, ale nic to oczywiście nie dało. Przy konsultacjach na dodatki paliwowe też chyba była podnoszona kwestia % na obsługę. A teraz się będą chować i udawać głupich.
dobre dopiero zaczaiłamKorowiow pisze:Tam nikt nie udaje