my pracownicy świadczeń socjalnych tez powinniśmy rozłożyć kocyki w sejmie niedługo będziemy kwalifikować się do pomocy społecznej. i jeszcze taki z za biurka co stoi w kolejce po SZO , a nigdy nie pracował, krzyczy żebym się pispieszyła bo za jego podatki tu siedzę. niech to ......
A czy wy pracownicy opiekujecie się kimś 24 h na doobę? czy może siedzicie powiedzmy 7-8 h w pracy prócz świąt weekendów? Więc za taką pracę jak wy macie to dziękujcie Bogu a jak się nie podoba to zawsze możecie iść i opiekować się jakąś babcią niepełnosprawną 24h na dobę. Proszę bardzo nikt wam nie broni
niestety, właśnie oglądam fakty TVN - dalej chcą okupować Sejm, Tusk zagroził, że dalsze okupowanie budynku Sejmu dezorganizuje pracę i nawet ta propozycja może nie przejść do maja
aleks wiesz ile wynosi najniższa krajowa? mniemam, że tak. Moja pensja brutto po 25 latach pracy 1960 zł. Jak widzisz kokosów nie zarabiam. Więc proszę, nie oceniaj nas po średniej krajowej. Nie mam pojęcia jak ją obliczają ale na pewno nie sumując pensje zwykłych pracowników w samorządach.
A tak zwyczajnie po ludzku. Jest mi przykro gdy klient podchodzi do biurka i obraża mnie bez powodu. Wszak to nie ja piszę i zatwierdzam ustawy. Wiem, ze jestem na pierwszej linii ognia ale to co się ostatnio dzieje przechodzi ludzkie pojęcie.
Dzisiaj np. kobieta (pozbawiona śp 30 czerwca) wpada i od drzwi krzyczy \" już dłużej czekać nie będę. Oddaj mi dzia.dówo moje pieniądze bo stąd nie wyjdę. Do Warszawy jechać nie mogę ale tu posiedzę.\"
Próbuję spokojnie kobiecie wytłumaczyć, ze co prawda rząd zajmuje się teraz świadczeniami dla dzieci ale w ich sprawie również są podejmowane działania i jak tylko będziemy wiedzieć, ze możemy wyrównać to co niesłusznie zostało im zabrane, natychmiast zostaną poinformowani i pieniądze będziemy wypłacać. Na dzisiaj niestety nie mamy podstaw. Zaproponowałam wizytę u pracownika socjalnego. Na to Pani \" w d.. mnie pocałuj. Ty mi tu mydlić oczu nie będziesz. To że nie mam szkół i nie jestem tak wypin.drzona jak ty nie znaczy że masz ze mnie wariat.a robić\"
Ręce opadają. Przyjechałam do domu i godzinę przeryczałam. Za jakie grzechy...