11 Listopada 1918 - HYdE PaRK

Strona 1 z 4    [ Posty: 40 ]

Napisano: 10 lis 2012, 11:32

"My, Pierwsza Brygada" - Chór Dana. Źródło: Zakład Zbiorów Dźwiękowych i Audiowizualnych Biblioteki Narodowej. Fotografie wykorzystane w prezentowanym materiale pochodzą z Centralnego Archiwum Wojskowego.

Polska Agencja Prasowa
https://youtu.be/xxNJuy04e0k

Narodowe Święto Niepodległości - polskie święto, obchodzone co roku 11 listopada, dla upamiętnienia rocznicy odzyskania przez Naród Polski niepodległego bytu państwowego w 1918 roku po 123 latach od rozbiorów dokonanych przez Austrię, Prusy i Rosję. Ustanowione w ostatnich latach II RP, przywrócone w roku 1989.
~obywatel RP

Napisano: 10 lis 2012, 14:27

Co ty gadasz! To przede wszystkim okazja do burd i pokazania że jesteśmy podzieleni.
~Adam

Napisano: 10 lis 2012, 14:58

okazja do dalszych działań antyrządowych i to jest chore
~oko

Napisano: 10 lis 2012, 15:24

Nieistniejące w milczeniu narasta...

Przesłanie tego, który odszedł

Neoliberalizm i bliski tej ideologii brak wrażliwości społecznej... Wróżba - Przemysław Gintrowski https://youtu.be/tRTHFx6f_D8

Czy przed tym ostrzegał legendarny bard Ruchu Społecznego SOLIDARNOŚĆ lat 80-tych XX wieku?
~obywatel RP

Napisano: 10 lis 2012, 15:52

ty obywatel jestes chyba z IV upadłej kaciu kaciu rp
~nie głosuję na pis

Napisano: 10 lis 2012, 15:52

Dziś nie ma jednego narodu. Są oszołomy i zdrajcy. Zmieszajmy ich z kibolami, gejami, lesbami, homofobami, ruchem Rydzyka oraz narodowcami i mamy koktajl mołotowa który jutro w Warszawie dumnie rozbłyśnie na oczach świata.

Tak świętujemy 11 listopada.
~Adam

Napisano: 10 lis 2012, 16:11

Jestem obywatelem prawdziwej RP
~obywatel RP

Napisano: 10 lis 2012, 16:14

my też z tą róznicą, że demokratycznej - dla wszystkich
~oko

Napisano: 10 lis 2012, 16:22

Jesteśmy europejczykami. Szkoda że niektórzy nadal nie cenią przynależności do wspólnoty. Bez UE Polska wyglądałaby jak zarzygany przez meneli, opuszczony PGR.
~Adam

Napisano: 10 lis 2012, 16:33

Nie napisałem, że moja RP nie jest demokratyczna. Skąd więc refleksja o braku demokracji prawdziwej RP?
~obywatel RP

Strona 1 z 4    [ Posty: 40 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x