11 Listopada 1918 - HYdE PaRK

Strona 2 z 4    [ Posty: 40 ]

Napisano: 10 lis 2012, 16:43

Jest jak jest dlatego że nie potrafimy szanować siebie nawzajem niezależnie od orientacji, wyznania czy poglądów politycznych.
Kto nie myśli tak jak my i nie daj Boże jest bogatszy zasługuje na stos.
Póki nie znikną takie podziały (które często są podsycane przez media) dobrze w tym kraju nie będzie. Nie o taką Polskę walczyli nasi przodkowie.
Trzeba postawić na edukację. Ona wyzwoli kolejne pokolenia. Szacunek nie będzie zależał od tego czy ktoś jest lewicowcem, prawicowcem, katolikiem, ateistą, gejem czy hetero. Wszyscy jesteśmy równi. Przykre że kościół nie angażuje się w eliminowanie powyższych. Woli wykorzystywać prestiż o władzę dla własnych interesów. Tkwi w polityce jak mucha w rzadkim gów.nie.
~Adam

Napisano: 10 lis 2012, 16:50

\"My batalion trzeci Piłsudskiego dzieci... na stos rzuciliśmy nasz życia los\". Taką innowację do słów tej pieśni usłuszałem onegdaj z ust mojego dziadka.

\"My, Pierwsza Brygada\"
https://youtu.be/xxNJuy04e0k
angoc

Napisano: 10 lis 2012, 17:18

My batalion trzeci Piłsudskiego dzieci...
\"My, Pierwsza Brygada\"
https://youtu.be/xxNJuy04e0k
angoc

Napisano: 10 lis 2012, 17:24

\"Ja to mam szczęście, że w tym momencie,
żyć Mi przyszło w kraju nad Wisłą.
Ja to mam szczęście..
Mój kraj szczęśliwy, piękny, prawdziwy.
Ludzie uczynni, w sercach niewinni,
mój kraj szczęśliwy.......\"

Piękne słowa ale niestety ja tego zaśpiewać nie mogę......
~olga

Napisano: 10 lis 2012, 17:31

~Adam

Napisano: 10 lis 2012, 18:28

~janek

Napisano: 10 lis 2012, 18:36

Za takie hasła powinien iść siedzieć. To podżeganie do przestępstwa. Art. 255 KK.
~Adam

Napisano: 10 lis 2012, 23:57

Ponownie przypominam że internauta o nicku Adam nawoływał na tym Forum do wieszania księży. Adam z cała pewnością powinien iść siedzieć!

Teraz w pełni możecie ocenić jego faryzeizm i obłudę.
~olol

Napisano: 11 lis 2012, 0:12

Jeszcze raz odsyłam cię do tego postu i metafory. Miałeś czas by nauczyć się rozpoznawać przenośnie od zwrotów bezpośrednich.
Art. 255 KK naruszyłbym gdybym napisał \"powieśmy kapłanów\". Naucz się interpretować przepisy:)

Przypominam też że bardzo cenię kapłanów mądrych - Bonieckiego, Stryczka, Pieronka i Tischnera nieżyjącego już niestety. A teraz naucz się powyższej regułki na pamięć.
~Adam

Strona 2 z 4    [ Posty: 40 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x