2 wnioski o pomoc a jedna rodzina - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 27 paź 2014, 15:13

Z rodziny X zostały złożone dwa wnioski przez matkę i córkę o pomoc finansową, matka z córka prowadzi wspólne gospodarstwo domowe. Czy można wydać decyzje przyznająca pomoc tylko matce a co z wnioskiem córki pismo czy decyzja odmowna.
Malwina333

Napisano: 27 paź 2014, 15:27

Jeżeli zarówno matka i córka zawnioskowały o tą samą formę pomocy (np. zasiłek okresowy) to wydałabym najpier decyzję na jedną osobę przyznającą a na wniosek drugiej osoby odmowa a w uzasadnieniu zawarty wpis że rodzina jest już objęta w/w formą pomocy tak mi się wydaje.
ass

Napisano: 27 paź 2014, 15:41

Matka pisze ze brakuje jej odziez dla dzieci i opał a córka ze brakuje jej tez na odziez zimową.
Malwina333

Napisano: 27 paź 2014, 18:07

Możesz wydać jedną decyzję w odpowiedzi na dwa wnioski. U nas tak robimy, wpisujemy "po rozpatrzeniu dwóch wniosków z dnia..." i później jeszcze raz piszemy po okresie przyznania, wysokości, sposobie odbioru, że np. "Pomocy udzielono w odpowiedzi na dwa wnioski/podania - pani X i pani Y."
pelargonia22
Praktykant
Od: 31 lip 2014, 16:31
Zajmuję się:

Napisano: 27 paź 2014, 20:49

Łącznie jak wyzej
Wredna1

Napisano: 27 paź 2014, 21:53

ja najpierw zastanowiłbym się dla kogo wsparcie zawnioskowane....

jeżeli obie zawnioskowały o pomoc dla rodziny, w której się znajdują to jedna decyzja.. jak obie zawnioskowały na wsparcie dla członka rodziny to sprawa nie jest już tak prosta... Aby wydać jedną decyzję sprawa, przedmiotowo musi być tożsama...

jak dwa różne żądania to dwie decyzje, niezaleznie od tego czy przyznające czy odmawiające wsparcia
Rajski
Referent
Od: 11 wrz 2014, 17:01
Zajmuję się:

Napisano: 28 paź 2014, 8:18

Ja bym wydała dwie decyzje
igaa

Napisano: 28 paź 2014, 14:41

a jak uzasadnić zeby bylo dobrze ma ktoś pomysł?
Malwina333

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x