przedłuzenie terminu, odmowa czy bez rozpatrzenia? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 24 paź 2014, 11:38

Rodzina X (alkoholizm,nieaktywność zawodowa,dwójka dorosłych osób) złożyła wniosek 6 pażdziernika, na wywiadzie byłem 17go - zrobiłem wywiad - zobowiązałem pismem o podjęciu konsultacji z terapeutą od uzależnień(gdyż klient został wyrzucony z pracy za picie) oraz dostarczeniu zaświadczenia w ciągu 10 dni od daty wizyty(wizyta 15go ). Zobowiązałem na wywiadzie rodzinę do dostarczenia decyzji utraty statusu os. bezrobotnej w terminie do 13go wrzesień. Do dzisiejszego czasu nie otrzymałem zaświadczenia od terapeuty ani też decyzji z urzędu pracy. Z wniosku o udost. danych z urzędu pracy dowiedziałem się że żona klienta może się zarejestrować w UP gdyż karencja mineła. Klienta powidziała że się zarejestruje ale nie oświadczyła mi tego wiec nie daje temu wiary że to zrobi. termin do 5go. Czy mogę wnieść o uzupełnienie brakujących dokumantów- rejestracja w PUP i zaświadczenie od terapeuty w terminie 7 dni pod rygorem pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia czy może wysłać zwyczajne pismo obligujące do rejestracji, czy przedłuzenie i wniesienie braków\\?
kitek

Napisano: 24 paź 2014, 13:39

Kolego. Tu powinien być zawarty kontrakt.
t.franek

Napisano: 24 paź 2014, 13:59

a poza kontraktem jak uważasz co zrobić?
kitek

Napisano: 24 paź 2014, 14:07

Wezwanie na KPA o dostarczenie brakującej dokumentacji. W przypadku nie dostarczenia-umorzenie postępowania.
t.franek

Napisano: 24 paź 2014, 20:15

jeżeli chodzi o podjęcie leczenia - konsekwencje z nie podjęcia wyciągalibyśmy przy kolejnym wniosku o pomoc

no ale skoro już było terminowe zobowiązanie "na już" zrobiłabym odmowę - art. 11 ( współdziałanie )

co do zaświadczeń z pup - jesli mieli tylko dostarczyć ostanie aktualnym - to licha podstawa odmowy lub nie rozpatrywania, bo to sami jesteśmy w stanie wyciągnąć ( wniosek lub sepi )

chyba że chodziło o zobowiązanie do rejestracji i dostarczenie zaświadczania a tym fakcie - wtedy odmowa

my w ten sposób postępujemy
fiołek

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x