20% dla gminy dłuznika
20% dla gminy dłuznika
na konto ośrodka wpłynęła kwota 20% dla gminy dłuznika kwota ta powinna była wpłynąc na konto gminy ponieważ te 20% wpływa bezpośrednio do Urzędu co robicie w takim przypadku zwracacie danej jednostce czy sami przelewacie na konto urzędu
Re: 20% dla gminy dłuznika
Do nas zawsze wpływa całość FA i my przesyłamy na konto gminy.
20% dla gminy dłużnika ksieguje tak:
221/720 przypis
130/221 wpłata
222/130 przekazanie do UMiG
20% dla gminy dłużnika ksieguje tak:
221/720 przypis
130/221 wpłata
222/130 przekazanie do UMiG
TO SĄ DOCHODY WŁASNE GMINY - WIĘC JAK KAŻDE INNE PRZELEWAMY NA R-K GMINY
no to właśnie robie tak jak napisałam powyżej i jak Regina przelewam na rachunek UMiG
ja mam 85219 § 0970
jeżeli ty nie dostajesz na konto nigdy 20%FA tylko ten raz omyłkowo to ja bym to zaksięgowała na wpłaty do wyjaśnienia i z tego paragrafu oddała do gminy - jeżeli to zrobisz z klasyfikacją to musisz ten dochód wykazać w Rb-27S a normalnie ty tego nie robisz tylko gmina więc zdublujecie ten sam dochód
jeżeli ty nie dostajesz na konto nigdy 20%FA tylko ten raz omyłkowo to ja bym to zaksięgowała na wpłaty do wyjaśnienia i z tego paragrafu oddała do gminy - jeżeli to zrobisz z klasyfikacją to musisz ten dochód wykazać w Rb-27S a normalnie ty tego nie robisz tylko gmina więc zdublujecie ten sam dochód
ja mam 85212-0980, ale wpływa to na konto OPS. Ja przekazuję do gminy i wykazuję w Rb-27s
Oprócz 20% dla gminy dłuznika - Księgowość przeczytaj również:
Alkoholizm i narkomania
saldo konta 761
Elbląg 26 marzec 2014r- Nowelizacja ustawy Prawo zamówień publicznych – podwykonawstwo po nowelizacji z 8 listopada 20
przeksięgowanie wydatków
księgowanie 201/240
brak kasy a obieg dokumentów i plan kont
odpis na zfss
opis faktur na dożywianie małopolska
dodatek specjalny pokl księgowa
zwolnienie lek.
Weryfikacja sald
pomocy rzis
jaki rozdział Dom samotnej matki
ekspes do kawy
Trwały zarząd nieruchomości Pomocy
gdzie w bilansie powinnam ująć saldo konta 409?