200 zł na kolejne miesiace - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 20 mar 2014, 16:05

Witam, czy ja też mogłabym prosic o przesłanie wzoru decyzji zmieniające?
[email protected]
~Kaia

Napisano: 20 mar 2014, 16:22

Na podstawie art. 61 § 1 § 4 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego ( Dz. U. z 2013 r., poz. 267 ) w związku z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 24 grudnia 2013 r. w sprawie szczegółowych warunków realizacji rządowego programu wspierania osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego ( Dz. U. z 2013 r., poz. 1741ze zm. )
zawiadamiam
o wszczęciu z urzędu postępowania administracyjnego w sprawie zmiany decyzji ……………… z dnia ……………… w części dotyczącej okresu przyznania prawa do pomocy finansowej realizowanej w ramach rządowego programu wspierania osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego.
Zmiana polega na tym, że prawo do pomocy w kwocie 200 zł przysługuje osobom mającym ustalone prawo do świadczenia pielęgnacyjnego za poszczególne miesiące od stycznia do grudnia 2014 r., przyznane na podstawie art. 17 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych ( t. j.: Dz. U. z 2013 r. poz. 1456 ).
Zgodnie z art. 10 § 1 Kodeksu postępowania administracyjnego, przed wydaniem decyzji ma Pani możliwość zapoznania się i wypowiedzenia, co do zebranych dokumentów i materiałów.

ja mam tak.
~znaczek

Napisano: 20 mar 2014, 17:16

Zastanawiam się czy zmieniać decyzje czy wydawać nowe. Z jednej strony ( zmiana rozporządzenia) można byłoby zmienic decyzję, ale z drugiej nie można \"wzruszać\" decyzji wykonanej, a te wydane na I -III mam juz wykonane.
Zgłupiałam !
~Ewa

Napisano: 20 mar 2014, 17:23

możesz zrobić i tak i tak z tym że zmieniające muszą być wydane do końca marca.
~znaczek

Napisano: 21 mar 2014, 2:59

Dlaczego wykonanych nie zmieniamy? jaki przepis o tym traktuje. istnieje zasada choć chyba nie ujęta w kpa że decyzje które wygasły nie zmieniamy ale czy to takie istotne, po ostatnich orzeczeniach sko czy sądów np w sprawach szo to niema żadnych pewników im wolno wszystko mnie napisali, ze wyrejestrowanie z PUP to nic innego jak rezygnacja właśnie.
~paweł

Napisano: 21 mar 2014, 11:05

Jeśli mogłabym prosić o przesłanie wzoru decyzji [email protected] będę bardzo wdzięczna.
~agrafka

Napisano: 21 mar 2014, 12:36

wklej na forum wzór decyzji zmieniającej, będę bardzo wdzięczna
~lidka

Napisano: 21 mar 2014, 12:54

\"wklej na forum wzór decyzji zmieniającej, będę bardzo wdzięczna \" a co komu po twojej wdzęcznosci?
Jakby w całej Polsce decyzje miały wygladac tak samo Ministerstwo opracowałby chyba wzór nie.
Ruszcie trochę głowami a nie wciaż na gotowca liczyć. Jedni sami przygotowują decyzję a inni wciąż na nich żerują.
Czegoś was chyba w tych szkołach uczyli. Najlepiej, przyjść, spłaszczyć tyłek i czekać aż ktoś inny za nich robotę odwali.
~ewa

Napisano: 21 mar 2014, 14:40

he he, dobre ~ewa

~aga

Napisano: 21 mar 2014, 14:43

Na podstawie art. 104 , art. 163 Kodeksu postępowania administracyjnego(t.j. Dz.U. z 2013 r. poz. 267) w związku z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 12 marca 2014 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków realizacji rządowego programu wspierania osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego (Dz. U. z 2014 poz. 320), art. 17 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r o świadczeniach rodzinnych (t.j. Dz. U. z 2013 r., poz.1456)

Zmieniając decyzję Nr ...................z dnia ...............
ORZEKAM

zmienić decyzję w części dotyczącej okresu przyznania pomocy finansowej w ramach realizacji rządowego wspierania osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego w wysokości 200,00 zł miesięcznie na okres od dnia 1 stycznia 2014 r. do dnia 31 grudnia 2014

UZASADNIENIE

Zmiana decyzji wynika z wejścia w życie Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 12 marca 2014 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków realizacji rządowego programu wspierania osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego (Dz. U. z 2014 poz. 320). Zmianie uległ okres na jaki przysługuje pomoc finansowa osobom uprawnionym do świadczenia pielęgnacyjnego .

Z tych względów orzeczono jak w sentencji.

POUCZENIE

Od niniejszej decyzji służy prawo wniesienia odwołania do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w Lublinie za pośrednictwem tutejszej Instytucji w terminie 14 dni od daty doręczenia.

...................
podpis

i nie robiłam żadnego wszczęcia postepowania
~aga

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x