250- - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 sie 2016, 10:54

W sytuacji, gdy nasz rząd wspiera rodziny świadczeniem 500+, dla pracowników socjalnych ma chyba program 250-. Otóż właśnie dotarło pismo, w którym można przeczytać info, że dodatek za pracę w terenie będzie sfinansowany z budżetu państwa tylko w 80%. Tak więc bez pracy nasi podopieczni i zupełnie nowi klienci otrzymują po 500 zł i więcej a dla pracowników socjalnych za pracę nie ma nawet 250 zł. Ja bym spodziewał się, że w ramach dobrej zmiany, i nie piszę tego z punktu widzenia krytykowania 500+ bo to jest oczywiście słuszne, osoby pracujące zostaną przynajmniej trochę docenione. Nie wiem, nie rozumiem tego i zaczyna we mnie narastać frustracja.
sensei

Napisano: 09 sie 2016, 10:59

możesz to pismo rzucić na forum
edek gops

Napisano: 09 sie 2016, 11:25

Nie mogę, bo ma je kierownictwo :(
sensei

Napisano: 09 sie 2016, 11:40

wszyscy je dostali, w związku z zapotrzebowaniem na dotację na dodatki w wys. 250,-zł
ninka123

Napisano: 10 sie 2016, 9:05

Takie zapotrzebowanie tj. na 80 % kosztów realizacji zadania jest zgodne z zapisami ustawy o pomocy społecznej więc to nic nowego i żadna złośliwość i szukanie oszczędności. Dobrze, że w ogóle jakieś pieniądze chcą dać bo w przeciwnym razie musi iść 100 % ze środków własnych.
iza12

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x