3000 brutto dla asystenta rodziny
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
3000 brutto dla asystenta rodziny
"Dofinansowanie ma mieć formę dodatku do wynagrodzenia dla asystentów rodziny w wysokości do 3 000 zł brutto na każdego asystenta rodziny w gminie (podstawa zatrudnienia: umowa o pracę lub umowa zlecenie) - proporcjonalnie do wymiaru etatu.
Podmiot wnioskujący o dofinansowanie powinien zabezpieczyć udział własny w wysokości minimum 20%."
Co wliczacie do 20% wkładu? kwotę brutto czy z kosztami pracodawcy?
Podmiot wnioskujący o dofinansowanie powinien zabezpieczyć udział własny w wysokości minimum 20%."
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
- Kontakt:
Re: 3000 brutto dla asystenta rodziny
No właśnie odwieczny problem, może jakieś wyjaśnienie jeszcze przyjdzie
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: płace, księgowość
- Kontakt:
całe wypłacone przez nas wynagrodzenie dla asystenta wraz z pochodnymi i pochodne od dodatkuDaisy pisze: 22 lis 2022, 10:26 "Dofinansowanie ma mieć formę dodatku do wynagrodzenia dla asystentów rodziny w wysokości do 3 000 zł brutto na każdego asystenta rodziny w gminie (podstawa zatrudnienia: umowa o pracę lub umowa zlecenie) - proporcjonalnie do wymiaru etatu.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: księgowa
- Kontakt:
czyli 3.000,00 wypłacamy asystentowi z dotacji a pochodne od tego płacimy z własnych środków
-
- Referent
- Zajmuję się: Ksiegowość
- Kontakt:
Dzień dobry. Jeśli nagroda będzie wypłacona w miesiącu grudniu 2022 r to myślę, że można rozliczyć tylko kwotę NETTO ponieważ pochodne to są ZUS i podatek będą dopiero zapłacone w styczniu 2023 r.
Co o tym myślicie??????
Co o tym myślicie??????
-
- Stażysta
- Kontakt:
Dzwoniłam do Pani z Urzędu która się tym zajmuje. Powiedziała że jako wkład własny mam założyć wynagrodzenie brutto pracownika za listopad lub grudzień. Także ja zakładam brutto.
-
- Referent
- Zajmuję się: Ksiegowość
- Kontakt:
W wytycznych do Programu Asystent Rodziny jest zapis w pkt 11 środki finansowe zleceniobiorca zobowiązany jest wykorzystać do dnia 31.12.2022 (obowiązuje zasada kasowości) to jak to się ma do wypłat w grudniu (brutto?) jeśli z konta w grudniu zejdzie tylko kwota NETTO????????????
-
- Referent
- Zajmuję się: Pfron
- Kontakt:
a czy do w przypadku wypłaty nagrody z tego Programu w XII do wkładu własnego wliczyć możemy składki od pracodawcy i wynagrodzenie za XII wraz ze składkami od pracodawcy? czy tutaj do wkładu własnego wykazuje się wynagrodzenie z całego roku, które płacimy asystentowi? Prosze o podpowiedź jest to mój pierwszy raz:)
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: płace, księgowość
- Kontakt:
a który Urząd?Ola_F pisze: 22 lis 2022, 14:39 Dzwoniłam do Pani z Urzędu która się tym zajmuje. Powiedziała że jako wkład własny mam założyć wynagrodzenie brutto pracownika za listopad lub grudzień. Także ja zakładam brutto.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Ja rozmawiałam z Panią
Zastępca Kierownika
Oddziału Rodziny
Wydział Polityki Społecznej
Nie mówiła o kwocie brutto brutto tylko o kwocie brutto. Ona powiedziała że to nie ma aż takiego znaczenia. Mówiła żeby tylko nie zakładać śmiesznego wkładu własnego w postaci 600zł tylko żeby właśnie wpisać całe wynagrodzenie brutto. Jeśli macie wątpliwości to dzwońcie do Pani od której dostaliście maila, ja tak zrobiłam.
Zastępca Kierownika
Oddziału Rodziny
Wydział Polityki Społecznej
Nie mówiła o kwocie brutto brutto tylko o kwocie brutto. Ona powiedziała że to nie ma aż takiego znaczenia. Mówiła żeby tylko nie zakładać śmiesznego wkładu własnego w postaci 600zł tylko żeby właśnie wpisać całe wynagrodzenie brutto. Jeśli macie wątpliwości to dzwońcie do Pani od której dostaliście maila, ja tak zrobiłam.
Oprócz 3000 brutto dla asystenta rodziny - Księgowość przeczytaj również:
Zmiana Kierownika
zwrot z PUP
Rozdział 85156 w OPS
Umowa na samochód prywatny
kod ZUS 21 10 00
3% od św.rodzinnych
zmiana nazwy
przekazanie sprzętu
nagroda uznaniowa, dodatek a nagroda jubileuszowa
przekazanie środka trwałego
koszty sądowe