500+ a dochód z ulgi za 2015 r. na nowy okres zasiłkowy
500+ a dochód z ulgi za 2015 r. na nowy okres zasiłkowy
Czy wie moze ktos która kwotę z pitu za 2015 r. bedziemy doliczać do dochodów za 2016 r. jak bedzie nabór na 500+ na nowy okres zasiłkowy? Kilka osób juz mnie o to pytało.
Re: 500+ a dochód z ulgi za 2015 r. na nowy okres zasiłkowy
na szkoleniu z ministerstwa powiedzieli że jak zdążą wprowadzić to do empatii to będzie już w dochodzie a jak nie to trzeba będzie podać
No ok ale niektóre osoby chca to wiedziec teraz bo wydaje mi sie że moze zrezygnują ze zwrotu części podatku czy jakichś ulg żeby załapac sie na 500+ od października.POOLA pisze:na szkoleniu z ministerstwa powiedzieli że jak zdążą wprowadzić to do empatii to będzie już w dochodzie a jak nie to trzeba będzie podać
chodzi o część H. DODATKOWY ZWROT Z TYTUŁU ULGI NA DZIECI pole 135 w PIT-37
ale tam nie jest też zawarty zwrot z pozycji 120 części F? To nie powinna być jakaś róznica wyciągnięta poz. 135H- poz. 120F? Bo tak patrze w taki pit za 2015 r.i cos duża kwota jest.olalala pisze:chodzi o część H. DODATKOWY ZWROT Z TYTUŁU ULGI NA DZIECI pole 135 w PIT-37
Racja. To będzie chyba w takim razie poz. 134 a nie 135.
na 100% pozycja 134 dzwoniłam do skarbówkiolalala pisze:Racja. To będzie chyba w takim razie poz. 134 a nie 135.

Oprócz 500+ a dochód z ulgi za 2015 r. na nowy okres zasiłkowy - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Co zrobic w takim przypadku...
szo i składka społeczna
Wyrównanie
samotnie wychowująca
szo
świadczenie pielęgnacyjne a rolnik
Zajęcie komornicze a św. rodz???
dochód uzyskany
Pomocy
nienalezne w top-team
SZO i problem
co mam teraz zrobic