500+ a dochód z ulgi za 2015 r. na nowy okres zasiłkowy

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
mok

500+ a dochód z ulgi za 2015 r. na nowy okres zasiłkowy

Post autor: mok »

Czy wie moze ktos która kwotę z pitu za 2015 r. bedziemy doliczać do dochodów za 2016 r. jak bedzie nabór na 500+ na nowy okres zasiłkowy? Kilka osób juz mnie o to pytało.
POOLA

Re: 500+ a dochód z ulgi za 2015 r. na nowy okres zasiłkowy

Post autor: POOLA »

na szkoleniu z ministerstwa powiedzieli że jak zdążą wprowadzić to do empatii to będzie już w dochodzie a jak nie to trzeba będzie podać
mok

POOLA pisze:na szkoleniu z ministerstwa powiedzieli że jak zdążą wprowadzić to do empatii to będzie już w dochodzie a jak nie to trzeba będzie podać
No ok ale niektóre osoby chca to wiedziec teraz bo wydaje mi sie że moze zrezygnują ze zwrotu części podatku czy jakichś ulg żeby załapac sie na 500+ od października.
olalala

Post autor: olalala »

chodzi o część H. DODATKOWY ZWROT Z TYTUŁU ULGI NA DZIECI pole 135 w PIT-37
mok

olalala pisze:chodzi o część H. DODATKOWY ZWROT Z TYTUŁU ULGI NA DZIECI pole 135 w PIT-37
ale tam nie jest też zawarty zwrot z pozycji 120 części F? To nie powinna być jakaś róznica wyciągnięta poz. 135H- poz. 120F? Bo tak patrze w taki pit za 2015 r.i cos duża kwota jest.
olalala

Post autor: olalala »

Racja. To będzie chyba w takim razie poz. 134 a nie 135.
mok

olalala pisze:Racja. To będzie chyba w takim razie poz. 134 a nie 135.
na 100% pozycja 134 dzwoniłam do skarbówki :)
ODPOWIEDZ