Teraz jest czas na działanie. Ale tu muszą się włączyć wszystkie ośrodki czy urzędy. Może znajdzie się kilka osób w każdym ośrodku, które wystąpią do ministerstwa, swoich terytorialnie posłów ( tych z PIS również)w celu zwrócenia uwagi na ten problem. Skoro Polski Ład dotyczy wszystkich Polaków, to tych właśnie realizujących 500+ również. Ministerstwo posiada informacje , ile w skali całego kraju zatrudniono od 2016 roku na realizację tego zadania, więc tyle osób może stracić pracę. I to jest właśnie ten moment kiedy należy działać. Za pół roku już będzie za późno. Więc zachęcam Państwa do działania. Dobrze było tworząc 500+ zrzucić wszystko na samorządy, ludzie pracowali jak woły, żeby nie tylko dopracować wszystko logistycznie, ale również kadrowo, a teraz jak potrzeba odzyskać pieniądze , które idą na koszty obsługi czyli 0,85% ( bo nie oszukujmy się o to chodzi) o tych ludziach nikt już nie pamięta.
Jestem zaurzędnik20 pisze: ↑21 maja 2021, 12:46Teraz jest czas na działanie. Ale tu muszą się włączyć wszystkie ośrodki czy urzędy. Może znajdzie się kilka osób w każdym ośrodku, które wystąpią do ministerstwa, swoich terytorialnie posłów ( tych z PIS również)w celu zwrócenia uwagi na ten problem. Skoro Polski Ład dotyczy wszystkich Polaków, to tych właśnie realizujących 500+ również. Ministerstwo posiada informacje , ile w skali całego kraju zatrudniono od 2016 roku na realizację tego zadania, więc tyle osób może stracić pracę. I to jest właśnie ten moment kiedy należy działać. Za pół roku już będzie za późno. Więc zachęcam Państwa do działania. Dobrze było tworząc 500+ zrzucić wszystko na samorządy, ludzie pracowali jak woły, żeby nie tylko dopracować wszystko logistycznie, ale również kadrowo, a teraz jak potrzeba odzyskać pieniądze , które idą na koszty obsługi czyli 0,85% ( bo nie oszukujmy się o to chodzi) o tych ludziach nikt już nie pamięta.
Przeczytałam Pana post i zgadzam się w stu procentach. Mówienie, że trudno, że nie mamy wpływu, nic nie da. Trzeba działać i to już, zaraz.słaby znawca pisze: ↑21 maja 2021, 12:54Według Ministerstwa na 31.12.2019 do realizacji 500 było w Polsce zatrudnionych ok. 12.000 osób. W wątku Dobry start pisałem, że zabrakło 4-5 głosów żeby zmiany nie przeszły. Sugerowałem, żeby kto chce napisał dlaczego uważa że 500+ powinno zostać w gminach. Wspominałem również o kontaktach z posłami