skoro do 31.05.2022r mamy prowadzić jeszcze ŚW, to wypowiedzenia spodziewać się możemy kiedy?
zasady są takie same jak przy każdym innym rozwiązaniu umowy o prace?
trzymiesięczne wypowiedzenie itd?
itp?
pytam ,bo średnio fajnie zostać na ten okres jeszcze, zrobić fa, ogarnąć dłużników a potem dostać kwit, bo na 1/4 etatu raczej nie zostanę...
jak jest u Was?
pisma nic nie dadzą, nie pomogą w tej sprawie
uważam że ZUS przejmie ŚW na 100%
to już postanowione
pytanie jak nas potraktują?
ja dałam miejsce pracy innej osobie
teraz po 15 latach pracy pójdę w odstawkę
Natomiast teraz projekt nowelizacji ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci trafił do wykazu prac legislacyjnych rządu i możemy poznać więcej szczegółowych informacji na temat szykowanej reformy.
Słuchajcie,
jestem po rozmowie z pełnomocnikiem Zarządu Związku Miast Polskich - ekspertem ds. legislacyjnych.
Poprosił, abym zrobiła rozeznanie wśród pracowników realizujących program Rodzina 500+.
Rozeznanie ma dotyczyć kwestii:
czy chcemy aby w ustawie o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci znalazł się zapis, że skoro 500+ ma być realizowane w ZUS, to jeśli nie będziemy mieć możliwości zatrudnienia w obecnym miejscu pracy na innym stanowisku, to że mamy mieć zapewnioną pracę w ZUS i realizować tam 500+. Oczywiście to czy będziemy chcieć pracować w ZUS to nasz wybór, nikt nas nie zmusi, ale zapis taki może pojawić się w ustawie.
Jestem z tym Panem w kontakcie. Więc tak: zrobiłam krótką ankietę, wypełnijcie. Jak najwięcej osób niech to wypełni. Dane zostaną przekazane do tego Pana.