Ankieta w porządku. Wypełniona. No niech działają bo samorządy na prawdę na tym stracą... Trzymam kciuki!Eswuszka pisze: ↑26 maja 2021, 13:19Słuchajcie,![]()
jestem po rozmowie z pełnomocnikiem Zarządu Związku Miast Polskich - ekspertem ds. legislacyjnych.
Poprosił, abym zrobiła rozeznanie wśród pracowników realizujących program Rodzina 500+.
Rozeznanie ma dotyczyć kwestii:
czy chcemy aby w ustawie o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci znalazł się zapis, że skoro 500+ ma być realizowane w ZUS, to jeśli nie będziemy mieć możliwości zatrudnienia w obecnym miejscu pracy na innym stanowisku, to że mamy mieć zapewnioną pracę w ZUS i realizować tam 500+. Oczywiście to czy będziemy chcieć pracować w ZUS to nasz wybór, nikt nas nie zmusi, ale zapis taki może pojawić się w ustawie.
Jestem z tym Panem w kontakcie. Więc tak: zrobiłam krótką ankietę, wypełnijcie. Jak najwięcej osób niech to wypełni. Dane zostaną przekazane do tego Pana.![]()
Proszę to link:
https://www.interankiety.pl/f/eMz9jVPv
Wybaczcie za jakość, to moja pierwsza ankieta online jaką tworzyłam![]()
Taki zapis da tylko argument, mieliście możliwość pracy, nie chcieliście to nie narzekajcie. PIS mógł w 2016 r. powiedzieć, że to praca na chwilę, a nie teraz po 5 latach w dobie pandemii wyrzucać tysiące ludzi na bruk. Działajcie ,piszcie, ja wysyłam również do ministerstwa i do wszystkich posłów z mojego terenu.MarysiaGops pisze: ↑26 maja 2021, 13:44Wypełniłam. Zawsze to jakieś zabezpieczenie. Wiadomo każdy się boi co będzie z nami w 2022 roku. Mamy przecież też rodziny i dzieci jak inni wszyscy.