500- najbardziej krzywdzący program w historii - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 06 maja 2016, 22:25

Można było dać każdemu po 300. Każdy by się cieszył z takiej ulgi. Ale ukarano pracujących oraz mających jedno dziecko.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2016, 22:29

a niby mężatki z partnerami i wspólnym bobasem żerują i wyłudzają a mężatka jeden robi drugi ma rente, przekroczy o 17 zł i gówno ma

Napisano: 09 maja 2016, 9:25

Dokładnie. Nasze kochane państwo
edp

Napisano: 09 maja 2016, 9:36

takiego bełkotu jak ten post to dawno nie czytałem - weźcie się nieroby do przyznawania i wypłacania 500,bo ludzie czekają, a nie bełkoczecie bez ładu i składu - "politycy" od siedmiu bolesci z kozich wólek
onaa

Napisano: 09 maja 2016, 10:52

jak się stary, bezdzietny kawaler za polityke prorodzinną bierze, to co sie dziwić
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 09 maja 2016, 23:38

A ja to nie rozumiem waszego jęczenia. Nie mam dzieci bo mnie wkurzaja i mieć nie będę, chyba, że zalicze wpadkę kiedyś to będę płacił alimenty. Jak ktoś ma żal że sąsiad czy kuzynka ma kasę na dzieciaka to niech sobie zrobi kilka "sztuk" i też dostanie za free. Ludzie po co jeczec, że nie sprawiedliwe,że prezes, donald, szydło czy kopacz to tacy owacy itp. Chcecie kasę? Róbcie stworki-potomki a nie narzekanie. Chcecie inny system państwowy to przecież granice otwarte są. Można wyjechać i zadomowić się w bardziej przyjaznym państwie. NIE OBRAZCIE SIE ANI NIE ZLINCZUJCIE MNIE. :-) Śmieszy mnie po prostu postawa niektórych. Mój znajomy jęczał jak dawali becikowe, że to że tamto a sam pojechał pracować za granicę żeby większe dodatki na dzieci dostać które miały mu się urodzić :-D pozdrawiam wszystkich z dystansem do świata :-)
Bezdzietny

Napisano: 10 maja 2016, 8:12

Bezdzietny pisze:A ja to nie rozumiem waszego jęczenia. Nie mam dzieci bo mnie wkurzaja i mieć nie będę, chyba, że zalicze wpadkę kiedyś to będę płacił alimenty. Jak ktoś ma żal że sąsiad czy kuzynka ma kasę na dzieciaka to niech sobie zrobi kilka "sztuk" i też dostanie za free. Ludzie po co jeczec, że nie sprawiedliwe,że prezes, donald, szydło czy kopacz to tacy owacy itp. Chcecie kasę? Róbcie stworki-potomki a nie narzekanie. Chcecie inny system państwowy to przecież granice otwarte są. Można wyjechać i zadomowić się w bardziej przyjaznym państwie. NIE OBRAZCIE SIE ANI NIE ZLINCZUJCIE MNIE. :-) Śmieszy mnie po prostu postawa niektórych. Mój znajomy jęczał jak dawali becikowe, że to że tamto a sam pojechał pracować za granicę żeby większe dodatki na dzieci dostać które miały mu się urodzić :-D pozdrawiam wszystkich z dystansem do świata :-)
Rozwoju ludzkości na singlach nie oprzesz. Po 25 latach wszystko się wypali. Przykład -Polska. Stworzono nam korporacyjny świat bez miejsca na życie rodzinne i prywatne i dano singlom kredyty we frankach. I cóż. Doszliśmy do końca. Ci co sobie radzą to nie będą mieć dzieci (jedno, góra dwa) bo gdy "oddadzą się rodzinie to wszystko tracą i lądują w tym samym miejscu co wiejscy pijacze wina z szóstką dzieci, czy świadczeniobiorcy funduszu alimentacyjnego żyjący nagminnie z konkubentem, lub ludzie którym na niczym nie zależy. Teraz wymyślono, że zmuszą ludzi do produktywnego kopulowania ustawą. Jeszcze tylko do aptek klauzule sumienia wprowadzić, żeby paczki gum nie można było kupić.

Nikt nie wierzy, że ta "pańska łaska" potrwa dłużej niż dwa-trzy lata.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x