moze ktoś mnie nakierować? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 23 gru 2015, 12:34

Może ktos dac mi namiar na wzór pisma, zapytania do ROPS czy maja zastosowanie przepisy o koordynacji? Mąz wnioskodawczyni wyjechał za granicę.
marta844

Napisano: 23 gru 2015, 13:34

Czy moze to wygladac tak?

WNIOSEK O UDOSTĘPNIENIE DANYCH ZE ZBIORU DANYCH OSOBOWYCH

Wniosek do: ROPS Warszaw

Wnioskodawca: OPS

1. Podstawa prawna upoważniająca do pozyskania danych:
Art. 23 ust. 2 art. 29, ust. 1, 2, art. 2. art. 23a ust. 2 Ustawy z dnia 28 listopada 2003r. o świadczeniach rodzinnych ( t.j. Dz. U. z 2015 r. poz 114 z poźń. zm. ) art. 23 ust. 1 pkt. 2 Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. ( t.j. Dz. U. z 2014 r. poz. 1182 z późń. zm.) Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 3 stycznia 2013 r. w sprawie sposobu i trybu postępowania w sprawach o świadczenia rodzinne (Dz. U. z 2013 r. poz. 3).

2. Wskazanie przeznaczenia dla udostępnionych danych:

Dane są niezbędna do stwierdzenia mozliwości kontynuacji wypłat świadczeń rodzinnych i opiekuńczych

3. Oznaczenie lub nazwa zbioru, z którego mają być udostępnione dane:

Państwo XY ZY zam..........

4. Zakres żądanych informacji ze zbioru:

Czy mają zastosowanie przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego w sprawie Pani XY której mąż ZY wyjechał w grudniu 2015 do pracy do Wielkiej Brytanii.

5. Informacje umożliwiające wyszukanie w zbiorze żądanych danych:

XY PESEL
ZY PESEL
marta844

Napisano: 23 gru 2015, 13:47

a czemu wniosek o udostępnienie danych osobowych????? nie rozumiem....

Ja piszę zwykle pismo o ustalenie na podst. art.23a ust....... ustawy o świadczeniach rodzinnych ... czy w sprawie św rodz.dla Pani.... maja zastosowanie przepisy o koordynacji syst. zabezp. spol...... Jeżeli tak to proszę o ustalenie daty obowiązywania tych przepisów. W załączeniu przesyłam:.....
Daję do wiadomości stronie postepowania.
~o~

Napisano: 23 gru 2015, 13:54

~o~ pisze:a czemu wniosek o udostępnienie danych osobowych????? nie rozumiem....

Ja piszę zwykle pismo o ustalenie na podst. art.23a ust....... ustawy o świadczeniach rodzinnych ... czy w sprawie św rodz.dla Pani.... maja zastosowanie przepisy o koordynacji syst. zabezp. spol...... Jeżeli tak to proszę o ustalenie daty obowiązywania tych przepisów. W załączeniu przesyłam:.....
Daję do wiadomości stronie postepowania.
Ja własnie nie wiem w jakie formie ma to byc zrobione bo to moja pierwsza koordynacja wiem o co chodzi ale technicznie się zamotałam..... Czyli tak krótko z tego co piszesz...a jakies pismo przewodnie? Bo wysyłam tez dokumenty.
marta844

Napisano: 23 gru 2015, 13:59

Działając z upoważnienia Wójta Gminy ...., udzielonego Zarządzeniem Nr ..... z dnia ......., zgodnie z art. 23 a ustawy z dnia 28 listopada 2003r. o świadczeniach rodzinnych (tekst jednolity Dz.U. z 2015 poz. 114 z późn. zm.) w załączeniu przesyłam wniosek Pani ........, PESEL ......., zam........ o ustalenie prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego wraz z kompletem dokumentów w celu ustalenia czy w wypadku wnioskodawcy mają zastosowanie przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego.

W dniu...... ww złożyła w tutejszym Ośrodku wniosek o ustalenie prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków, do którego dołączyła oświadczenie, że ojciec dzieci, których wniosek dotyczy przebywa w celach zarobkowych w ......
W załączeniu:
I. Wniosek o ustalenie prawa do świadczenia pielęgnacyjnego z dnia ...... oraz załączniki:
1. .
2. .
3. .
4. .
5. .
6. .
7. .
8. .

Otrzymują:
1/ ROPS ......

Do wiadomości
1/ ......
......
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 23 gru 2015, 14:03

załatw to jednym pisemkiem o treści jak wyżej . Ja robię to w 2-3 zdaniach chyba ,ze jest skomplikowana sprawa i wymaga wyjaśnienia to się bardziej rozpisuję.

Zwróć uwagę, że w art.23a masz ust 1 i ust.2 które stosujesz zamiennie albo obydwa jednocześnie w zależności od sytuacji rodziny.
1- jezeli osoba składa wniosek i informuje ,ze czlonek rodziny przebywa poza granicami RP
2- jeżeli osoba pobiera św. rodzinne i informuje o wyjeżdzie czlonka rodziny
~o~

Napisano: 23 gru 2015, 14:12

~o~ pisze:załatw to jednym pisemkiem o treści jak wyżej . Ja robię to w 2-3 zdaniach chyba ,ze jest skomplikowana sprawa i wymaga wyjaśnienia to się bardziej rozpisuję.

Zwróć uwagę, że w art.23a masz ust 1 i ust.2 które stosujesz zamiennie albo obydwa jednocześnie w zależności od sytuacji rodziny.
1- jezeli osoba składa wniosek i informuje ,ze czlonek rodziny przebywa poza granicami RP
2- jeżeli osoba pobiera św. rodzinne i informuje o wyjeżdzie czlonka rodziny
tak, tak wiem zapoznałam sie z art. 23a bardzo dziekuje wam za pomoc :) A nr kancelaryjny może byc ten dotyczący wyjaśnien i interpelacji?
marta844

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x