Ja własnie nie wiem w jakie formie ma to byc zrobione bo to moja pierwsza koordynacja wiem o co chodzi ale technicznie się zamotałam..... Czyli tak krótko z tego co piszesz...a jakies pismo przewodnie? Bo wysyłam tez dokumenty.~o~ pisze:a czemu wniosek o udostępnienie danych osobowych????? nie rozumiem....
Ja piszę zwykle pismo o ustalenie na podst. art.23a ust....... ustawy o świadczeniach rodzinnych ... czy w sprawie św rodz.dla Pani.... maja zastosowanie przepisy o koordynacji syst. zabezp. spol...... Jeżeli tak to proszę o ustalenie daty obowiązywania tych przepisów. W załączeniu przesyłam:.....
Daję do wiadomości stronie postepowania.
tak, tak wiem zapoznałam sie z art. 23a bardzo dziekuje wam za pomoc~o~ pisze:załatw to jednym pisemkiem o treści jak wyżej . Ja robię to w 2-3 zdaniach chyba ,ze jest skomplikowana sprawa i wymaga wyjaśnienia to się bardziej rozpisuję.
Zwróć uwagę, że w art.23a masz ust 1 i ust.2 które stosujesz zamiennie albo obydwa jednocześnie w zależności od sytuacji rodziny.
1- jezeli osoba składa wniosek i informuje ,ze czlonek rodziny przebywa poza granicami RP
2- jeżeli osoba pobiera św. rodzinne i informuje o wyjeżdzie czlonka rodziny