wydałam decyzję odmawiającą zasiłku rodzinnego i dodatków ze względu na przekroczenie dochodu ( dochody z Urz. skarbowego stypendium oraz gosp. rolne ) osoba odwołała się do kolegium natomiast kolegium dało do ponownego rozpatrzenia z zaznaczeniem by uwzględnić w wyliczeniu dochodu PIT/UZ " z którego wynikałaby kwota będąca dochodem w rozumieniu art. 3 pkt 1 lit c ustawy o świadczeniach rodzinnym" oraz powołuje się na" Zg art. 27 f ust. 8 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych – jeśli kwota przysługującego odliczenia na podstawie ust. 2, 3 i 4 jest wyższa os kwoty odliczonej z tytułu , o którym mowa w ust. 1 w zeznaniu, o którym mowa w art. 45 ust.1 podatnikowi przysługuje kwota stanowiąca różnice pomiędzy kwotą przysługującego podatnikowi odliczenia a kwotą odliczoną w zeznaniu podatkowym. Kwota stanowiąca różnicę o której mowa w ust. 8 nie może przekroczyć kwoty składek na ubezpieczenie społeczne, o których mowa w art. 26 ust.1 pkt. 2 i 2a, oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne, o których mowa w art. 27b ust. 1 i 2 podlegających odliczeniu pomniejszonych o składki odliczone w zeznaniu, o który, mowa w art. 45 ust 1a pkt 2, lub na podstawie ustawy o zryczałtowanym podatku dochodowym ( art.27 ust 9 ww. ustawy) z ich uzasadnienia nie rozumie kompletnie nic przyznaję że pit/uz nie brałam pod uwagę bo wg mnie jest to dochód otrzymany w 2015r i powinien być doliczony w następnym okresie zasiłkowym
czy może mi ktoś to wyliczyć i rozpisać w jaki jasny sposób
zaświadczenie z US- PIT 37 dochód 24288,48 podatek 00 składki na ubezpieczenie społeczne 3232,18 , składka zdrowotna z zus 1830,90 zaświadczenie z US PIT/UZ dochód 1122,62 podatek 0,00 składki 0,00
proszę o pomoc w wyliczeniu tego