500 plus nie na te konto - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 cze 2016, 15:34

Mam problem i potrzebuję pomocy. Osoba złożyła wniosek na 500 plus i podała numer konta na które te świadczenia mają być przelane, jednakże w systemie był już podany inny numer konta (na te konto w latach ubiegłych przelewane były świadczenia rodzinne). Obecnie dokonując spłaty należności pieniądze zostały (przez nasz błąd) przelane na ten stary numer konta (konto jest cały czas aktywne), jednakże świadczeniobiorca twierdzi, iż wypłaty nie dostał (bo nie wpłynął przelew na konto podane do programu 500 puls). Proszę o pomoc co w takiej sytuacji zrobić.
Zrozpaczona 777

Napisano: 30 cze 2016, 16:44

Teraz kontaktujesz się z bankiem i ustalasz gdzie są pieniądze.
&&&

Napisano: 01 lip 2016, 7:17

ustaliłam, że pieniądze są na koncie tym który wnioskodawca miał w 2014r. przekazywane pieniądze na świadczenia rodzinne (te konto nie zostało zamknięte). Ale ta Pani upiera się, iż chce pieniądze na konto podane we wniosku 500 plus, bo z tego drugiego konta nie korzysta. Dodam, że po skontaktowaniu się z bankiem uzyskałam informację, że niemożliwy jest zwrot pieniędzy na nasze konto chyba że właściciel konta wyrazi taka zgodę.
Zrozpaczona 777

Napisano: 01 lip 2016, 7:31

no to już masz odpowiedz na swoje pytanie:
"niemożliwy jest zwrot pieniędzy na nasze konto chyba że właściciel konta wyrazi taka zgodę"
a swoją drogą mocno upierdliwy klient ci się trafił. Zapamiętałbym go.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 lip 2016, 7:37

faktycznie upierdliwy..., też mi się zdarzyło kika razy nie zmienić konta w systemie ale upierdliwców nie było. Jak się okazało konto zamknięte to kasa wracała i szła już na prawidłowe.
Zmieńcie konto na następne miesiące a to olać. Grunt, że to jest jego konto więc roszczeń żadnych o ponowną wypłatę nie ma, co najwyżej możecie dostać uwagę do dzienniczka ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 01 lip 2016, 7:54

Wielkie dzięki, już pisze informację do tej Pani na jakie konto ma przelane świadczenia. A w systemie już zmieniła i kobitkę zapamiętałam, tylko nerwy niepotrzebne :). Pozdrawiam
Zrozpaczona 777

Napisano: 01 lip 2016, 8:15

Tylko wiesz, jak będziesz pisac to "w wyniku problemów technicznych przy wprowadzaniu danych, bke ble" ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x