uzyskany dochód - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 30 cze 2016, 16:42

Witam chciałabym zapytac o dochód uzyskany, prawo do +500 uzyskałam w kwietniu z powodu dochodu utraconego w 2015 roku (razem z męzem stracilismy prace). Wypłacane mamy +500 od kwietania a w maju dostalismy prace, Pani w urzedzie kazała mi złozyc zaświadczenia o dochodach za czerwiec i w lipcu juz wypłaty nie bedzie ponieważ dochody za czerwiec nam przekroczą aczkolwiek mąż pracuje w systemie godzinowym i trudno określic ile bedzie zarabiał co miesiąc a urząd z góry za jeden miesiąc stwierdza ze świadczenie nam sie nie nalezy ;/ i pytanie numer dwa skoro widomym jest ze dochody nam za miesiąc czerwiec przekroczą bo zakładają ze do grudnia bedziemy zarabiac tyle samo dlaczego nie dzielą tego na 12 miesięcy? czy ktoś mi se zapytał za co żyłam od stycznia do maja skoro zakłada ze od czerwca jestem taka bogata??
anna ka

Napisano: 30 cze 2016, 18:21

Jesli w maju 2016 r podjęliscie zatrudnienie to nalezy do GOPS podać informację o wysokosci wynagrodzenia za czerwiec 2016 r. netto. Nalezy przy tym wskazać kiedy (data) otrzymaliscie to wynagrodzenie. Jesli w lipcu 2016 r. i po doliczeniu okaze sie ze nie miescicie sie w kryt dochodowym 800,00 zl/osobe to GOPS wstrzyma uchyli swiadczenia 500,+ od m-ca sierpnia 2016 r. Jesli wynagrodzenie za czerwiec 2016 otrzymacie w czerwcu 2016 r to w przypadku przekroczenia dochodu swiadczenia nie przysługują od lipca 2016 r.
Remik

Napisano: 30 cze 2016, 18:59

Remik pisze:Jesli w maju 2016 r podjęliscie zatrudnienie to nalezy do GOPS podać informację o wysokosci wynagrodzenia za czerwiec 2016 r. netto. Nalezy przy tym wskazać kiedy (data) otrzymaliscie to wynagrodzenie. Jesli w lipcu 2016 r. i po doliczeniu okaze sie ze nie miescicie sie w kryt dochodowym 800,00 zl/osobe to GOPS wstrzyma uchyli swiadczenia 500,+ od m-ca sierpnia 2016 r. Jesli wynagrodzenie za czerwiec 2016 otrzymacie w czerwcu 2016 r to w przypadku przekroczenia dochodu swiadczenia nie przysługują od lipca 2016 r.
Nie wprowadzaj w błąd. Bez względu na to kiedy była wypłata jeżeli dochody przekroczą to świadczenie nie będzie się należało od lipca. Tylko muszą państwo pilnować żeby na czas donieść dochody jeżeli wypłaty za czerwiec będą w lipcu, żeby urząd zdążył uchylić decyzję i żeby nie było nienależnie pobranych.
A co do tego czy jest to sprawiedliwe czy nie. Proszę nie mieć żalu do urzędników. My mamy ustawę i musimy się jej trzymać.
mikko

ZAMKNIJ

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem