500 zł wliczane będzie do dochod????????? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 12 sty 2016, 23:35

Hej, mama!
Jak myślisz, czyje to są pieniądze jeśli nie nasze?! Kosmici je przyteleportują? Przecież jak przysłowiowa już patologia dostanie te pięćsetki, dla innych nie wystarczy na godziwe emerytury. Nie będzie na leki refundowane. Nie będzie na doinwestowanie oświaty. O zachowaniu lasów nie wspomnę. To czyje to są pieniądze?!
Szanuję Twój wysiłek związany z utrzymaniem dzieci. Ale błagam, nie obarczaj odpowiedzialnością za Twoje decyzje ludzi, których nie pytałaś o zdanie, kiedy te decyzje podejmowałaś. Mnie nikt dzieci nie pomógł utrzymać ani wychować. Do głowy mi jednak nie przyszło biadolić nad swoim losem. Czego i Tobie życzę.
kosmita

Napisano: 14 sty 2016, 10:10

kosmita pisze:Hej, mama!
Jak myślisz, czyje to są pieniądze jeśli nie nasze?! Kosmici je przyteleportują? Przecież jak przysłowiowa już patologia dostanie te pięćsetki, dla innych nie wystarczy na godziwe emerytury. Nie będzie na leki refundowane. Nie będzie na doinwestowanie oświaty. O zachowaniu lasów nie wspomnę. To czyje to są pieniądze?!
Szanuję Twój wysiłek związany z utrzymaniem dzieci. Ale błagam, nie obarczaj odpowiedzialnością za Twoje decyzje ludzi, których nie pytałaś o zdanie, kiedy te decyzje podejmowałaś. Mnie nikt dzieci nie pomógł utrzymać ani wychować. Do głowy mi jednak nie przyszło biadolić nad swoim losem. Czego i Tobie życzę.
podpisuję się pod tym
jaaaaaa

Napisano: 14 sty 2016, 16:27

Oczywiście ze to masze pieniądze z podatków, i innych opłat jakkolwiek by one się nie nazywały tych istniejących i przyszłych które na pewno będą bo jak wiadomo z pustego i Salomon nie naleje.
lila

Napisano: 15 sty 2016, 8:57

Oczywiście, że są to Nasze - Polaków pieniądze !!!! Przecież to nie posłowie sobie odejmą z tych " maciupeńkich kwot", które dostają - aby dać rodzinom. Jak słyszę jakie plany mają co niektórzy to za głowę się łapię: np.
- " dzieci podrzucimy dziadkom i wyfruniemy we dwoje na porządne wczasy za granicę",
- "kupie sobie jakieś autko,bo co ja zrobię z kasą - dzieci nie uczą się, nie chcą dodatkowych zajęć, przecież nie muszą mieć drogich ubrań , bo nawet nie zasługują na to",
- "odłożę - córka skończy ogólniak - będzie miała na studia w Niemczech , bo w Polsce nie chce zostać",
- " będziemy mieli za co spłacać kredyty"
- " mąż będzie pracował nadal na czarno, bo to bardziej nam się opłaca"
- " nie planujemy ślubu, bo to się nie opłaca, będę jako samotna matka a przecież ojciec dziecka może odwiedzać swoją córkę , nie ? Nikt mi nic nie udowodni"

To nie są przykłady rodzin patologicznych, bo strach nawet myśleć , co oni planują. Dlatego myslę, że to typowe rozdawnictwo. Żadnej gwarancji, ze dzieci zostaną w kraju i będą pracować na nasze emerytury. Ludzie będą zazdrośni , będą kłamać, ze ktoś dostaje te pieniądze, będą donosy do OPS - nie wiem w jaki sposób pracownik socjalny będzie miał to kontrolować. ZWASZE nas uczyli i na tym się opiera pomoc - DAWAĆ WĘDKĘ A NIE RYBĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kotr

Napisano: 15 sty 2016, 9:41

Tutaj mamy dawać ładnie opakowany, kolorowy kamień na szyję.
socjalny111

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x