Decyzja administracyjna- pilne - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 05 sty 2016, 17:47

Proszę o pomoc w napisaniu decyzji administracyjnej. Potrzebuje jej na zaliczenie przedmiotu na piątek 8 stycznia 2016r. Jeżeli ktoś bylby tak miły i pomógł będę naprawdę wdzięczna. O to dane:
4. Adam Ś. w dniu 17 maja 2015r. wniósł o przyznanie pomocy w postaci zasiłku okresowego do jego 4 osobowej rodziny. Wyjaśnił, że pomimo wielu starań nie może znaleźć zatrudnienia. Żona wnioskodawcy opiekuje się niepełnosprawnym synem i z tego tytułu otrzymuje świadczenie pielęgnacyjne w wysokości 1200zł miesięcznie. Ponadto syn strony uzyskuje zasiłek pielęgnacyjny w wysokości 153zł miesięcznie. Adam Ś. wnioskował o przyznanie pomocy w maksymalnej wysokości ze względu na duże potrzeby rodziny związane z koniecznością zapewnienia opieki niepełnosprawnemu dziecku. Strona zamieszkuje w przestronnym mieszkaniu zaopatrzonym w podstawowy sprzęt gospodarstwa domowego. Adam Ś. posiada wykształcenie- techniczne- elektryk, w lutym stracił zatrudnienie ze względu na problemy ekonomiczne pracodawcy. Obecnie poszukuję zatrudnienia, nie zarejestrował się jednak jako osoba bezrobotna.

Bardzo prosze i dziękuje z góry!!
maataa

Napisano: 05 sty 2016, 20:47

szkoda, że dopiero dzisiaj

Kierownik Wyszków 05.01.2016
Ośrodka Pomocy Społecznej
w wyszkowie

Dezycja nr ........................./16

Kierownik OPS działając z upoważnienia Burmistrza Miasta Wyszków z dnia 12.05.2006 r. po wszczęciu postępowania na wniosek Pana .............. z dnia................. na podstawie art. 8, art. 38, art............ ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej ( tekst jednolity Dz. U ....) , Rozporzadznia Rady Ministrów z dnia ............. w sprawie zweryfikowanych kryteriów dochodowych oraz kwot świadczeń pieniężnych z pomocy społecznej ( dz. u.....) oraz art 104 i 130 par. 4 kpa ( dz. U..)

p r z y z n a je Panu...................................
.......................................

zasiłek okresowy na okres 01.05.2015 - 31.05.2015 r. w wys. 235,50 zł

Uzasadnienie
.............................

Pouczenie
.............................

Forma wypłaty: kasa OPS dnia 06.06.2015 r.

Otrzymuję:
Pan....
Kopia: aa.
werty

Napisano: 05 sty 2016, 20:56

Dzięki, tyle że ja nie mam pojecia jak to wypelnic dokonczyc itd :( Ale moze znajdzie sie jakas duszyczka ktora pomoże ;)
Gość

Napisano: 05 sty 2016, 20:59

na razie tyle
może ktos inny coś

tyle pamiętam, tyle mi się na tę chwile chce
w uzasadnieniu o kwalifikowaniu sie pod względem dochodowym, przesłanka: ubóstwo, niepełnopoprawność, że wysokość zasiłku ustalono zgodnie z art 38

w pouczeniu o możliwości odwołania się do SKO w ..... za pośrednictwem tut. ops w terminie 14 dni od odebrania decyzji i o konieczności poinformowania o każdej zmianie w sytuacji materialno bytowej

pieczątka szefa na dole

Choć w trakcie wywiadu w takiej sytuacji do wyjaśnienia:
czy gościu nie dostał odprawy z pracy
co z zasiłkiem rodzinnym - nie składali? zobowiązać terminowo do złożenia
co z dodatkiem mieszkaniowym? próbowali? składali? jeśli nie - zobowiązać do złożenia
zobowiązać pana do rejestracji w pup - terminowo w ramach aktywności zawodowej
u rodziny zlecić przeprowadzenie wyw. cz. II
werty

Napisano: 05 sty 2016, 21:01

I tak wielkie dzięki za chęci i tak duzą pomoc ;)
Gość

Napisano: 05 sty 2016, 21:01

na te chwile jestem w domu, uzupełnić będę mogła w czwartek po południu jak zerknę w pracy do dec.
Może do tego czasu ktoś inny uzupełni
bądż poszperaj na google
werty

Napisano: 05 sty 2016, 21:03

oki ale jak juz uzupelnisz to wstaw. Na pewno sie przyda porownanie z innymi ewentualnymi odpowiedzziami .
Gość

Napisano: 06 sty 2016, 11:35

wery- mozesz mi powiedziec dlaczego akurat tyle mam przyznac? Bo jak ja to obliczałam to wyszło tak:
1200(swiadczenie pielegnacyja) +153(zailek pielegnacyjny)= 1353
514(kryterium dochodowe) x4(osoby w rodzinie) = 2056
2056-1353= 703 lub 351,5 (50% )
ale maz mozna przyznać 418 wiec nie wiem jak ci to wyszło chyba ze ja cos zle licze
Gość

Napisano: 06 sty 2016, 19:07

policzyłam według starego kryterium - Pan złożył wniosek w maju 2015 r. - decyzja musiała być wydania maksymalniedo 60 dni od wniosku czyli w lipcu. Nowe kryteria obowiązują od października 2015 r,

Zrób więc decyzje - z nowymi i starymi a pokażesz na ćwiczeniach, że łapiesz temat :)
werty

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x