Xcom - wieje nudą chociaż pewnym ciekawszym odcieniem jest ironman. Ale i tak nuda. Unknow nie miałem okazji ale jak już się pojawiła nie chciałem patrzeć na tą graffę .... poza tym kto tam teraz ma czas na xcom - chyba jedynie późną \"nocom\"
Ee tam nocą. Dostaniesz tableta to pograsz \"pod chmurką\" - na ławeczce pod blokiem klienta żeby Ci się GPS zgadzał...
Pewnie emulator AMIGI albo DOS-a ten wynalazek odpali, a na mniejszym ekranie pikseloza nie jest tak rażąca. A warto się pobawić!
Odpalałem na emulatorze Dosa, ale jakoś nie potrafię wrócić do tamtych klimatów - to temat zamkniety: unknow, dune II, the settlers, colonization, civilization ..... wszystkie te remake co wychodzą teraz to bardzo źle odgrzane kotlety.
A z tabletem to będzie taka jazda, że to co wpiszemy elektronicznie i tak trzeba będzie przepisac na papier więc kto tam bedzie miał czas posiedzieć pod chmurką ?
A na czym drukować? U nas nie można doprosić się nawet o toner i papier do ksero. Właśnie czekam aż ktoś mi załatwi z księgowości...
PS. Fallout pewnie odpali - nawet zbliżona tematyka - brudne zaułki, walka o przetrwanie, żule - o przepraszam GHULE!
Polecam także Jagged Alliance 2.5!