A więc jednak - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 05 lip 2012, 11:52

\"Najnowszy raport NIK jest miażdżący dla KRRiT. Okazuje się, że firmy, które miały być w lepszej kondycji finansowej niż TV Trwam, nie są w stanie zapłacić za koncesję ani ponieść opłat koncesyjnych.

Choć zgodnie z zapewnieniami Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji nadawcy, którzy otrzymali koncesje na pierwszy multipleks (MUX-1), mieli być w lepszej kondycji finansowej niż fundacja Lux Veritatis, właściciel telewizji Trwam, okazuje się, że nie stać ich na zapłacenie za koncesje.

Z informacji „Rzeczpospolitej” wynika, że nadawcy nie są nawet w stanie wnieść opłat koncesyjnych, a KRRiT ostatecznie zdecydowała się rozłożyć je na raty. W związku z decyzjami KRRiT Najwyższa Izba Kontroli zarzuca Radzie narażanie na straty budżetu państwa.

Wnioski z najnowszego raportu NIK są zbieżne z zarzutami kierowanymi pod adresem KRRiT przez fundację Lux Veritatis. Przedstawiciele fundacji zapowiadają, że wnioski z raportu zostaną wykorzystane w odwołaniu od decyzji KRRiT, który już wkrótce trafi do Naczelnego Sądu Administracyjnego.\"
~clara vera

Napisano: 05 lip 2012, 12:15

a Rydzyk ma kasę, szpan i bogactwo aż kapie
~no...

Napisano: 05 lip 2012, 13:00

i bardzo dobrze
~Łukasz

Napisano: 05 lip 2012, 13:27

kosztem biednych emerytów rydzyk ma kasę.... ten pasibrzuch...
~janek

Napisano: 05 lip 2012, 13:27

Jak by się człowiek nie obracał to du.pa jest zawsze z tyłu. Te same media i ci sami ludzie, którzy dzisiaj tak gorliwie udowadniają, że Rydzyka nie stać na opłacanie koncesji za multipleks cyfrowy, przez wiele lat wmawiali społeczeństwu, że Rydzyk to potęga finansowa.

Drodzy państwo zdecydujecie się w końcu. Albo Rydzyk ma kasę albo jej nie ma, bo wasza postawa to czysta schizofrenia i jednoznacznie wskazuje, że przyczyny odmowy przyznania koncesji są całkowicie poza merytoryczne i noszą jednoznaczne znamiona dyskryminacji z powodu prezentowanego światopoglądu.

Mam w nosie czy Rydzyk dostanie koncesję czy nie ale skandalem jest dla mnie, że ludzie, którym ja płacę (bo ja łożę na wynagrodzenia KRRiT płacąc sumiennie abonament) na mój koszt kłamią publicznie w publicznej telewizji. To jest prawdziwy skandal.
~witek

Napisano: 05 lip 2012, 13:29

Musisz więc wyprowadzić z błędu KRRiT i zeznać przed sądem, że szef KRRiT kłamał, że Rydzyk nie ma pieniędzy.
~do janka

Napisano: 05 lip 2012, 13:32

Właśnie, nie ma żadnej różnicy pomiędzy Rydzykiem, Dworakiem i Luftem. Wszyscy oni są utrzymywani z ludzkich pieniędzy.

Różnica jest tylko taka, że dla Rydzyka płaci się dobrowolnie a tamci zdzierają z nas abonament pod przymusem i groźbą kar.
~aga

Napisano: 05 lip 2012, 13:35

i jeszcze taka różnica że Rydzyk nie odprowadza podatku
~no...

Napisano: 05 lip 2012, 15:08

Co za różnica gdy tamci dwaj pokrywają podatek z moich pieniędzy. To tak jakby go też nie płacili.
~aga

Napisano: 06 lip 2012, 14:25

~w nawiązaniu

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x