W oparach absurdu - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 04 lip 2012, 11:45

Przeczytałam to i zastanawiam się czy Kuba Wojewódzki jest aż tak bardzo zdegenerowany i bezczelny czy też sądzi, że Polacy są aż tak głupi? A może jedno i drugie?

Ja odniosę się tylko do jednego sformułowania w tym tekście. Otóż błazen uparcie twierdzi, że wyśmiewał się jedynie z prawdziwych Polaków, gdy mówił o gwałceniu Ukrainek i o ich pracy na kolanach w bogatych domach.

A gdzie w tym jest logika. Przecież żadnego prawdziwego Polaka nie stać na służbę. To raczej znajomi i mocodawcy tego błazna zatrudniają służbę. Więc z kogo tak naprawdę żartował Wojewódzki? On z nikogo nie żartował i nie walczy z żadnymi stereotypami, bo najpierw musiałby zwalczyć samego siebie, gdyż trudno o większą pogardę dla ludzi inaczej myślących niż on prezentuje. Wojewódzki po prostu pomyślał, że jemu wolno już wszystko. I pewnie tak jest, bo gdyby obraził \"polskie mohery\" to włos z głowy by mu nie spadł. Ale że doprowadził do międzynarodowego skandalu, to dla niepoznaki usunięto go z jednej pracy by przygotować mu następną posadkę, na której dalej będzie mógł poniżać te część społeczeństwa, która kieruje się innymi wartościami niż Wojewódzki i jego poplecznicy.

Cała ta sytuacja pokazała na szczęście, przynajmniej tej myślącej części społeczeństwa, że to co wyprawia taki Wojewódzki, Figurski, Palikot, Niesiołowski i inni w Europie jest natychmiast stopowane. Tam nie ma przyzwolenia na jawną dyskryminację i okazywanie pogardy dla nikogo.

https://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1ebe9
~yola

Napisano: 04 lip 2012, 13:59

Polska to dziki kraj, jak powiedział Drzewiecki i ja się z tym zgadzam tylko, że jest on dziki z zupełnie innego powodu niż chciałby to przedstawić Drzewiecki.
~dzikus

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem