adres dłużnika

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
AAAAAAAAAKKKKKKK

adres dłużnika

Post autor: AAAAAAAAAKKKKKKK »

Witam,
wysłałam decyzję żądającą zwrotu dla dłużnika alimentacyjnego - dwukrotnie awizowana
wysłałam upomnienie - wróciło z adnotacją "adresat wyprowadził się"
następnie pismo do komornika o ustalenie adresu - odpowiedź - nie zamieszkuje pod wskazanym adresem od ok. 4 lat najprawdopodobniej przebywa poza granicami kraju.
Co mam teraz z tym zrobić? Decyzja doręczona. Kurator? Kurotorowi nie dajemy upomnienia i tytułu wykonawczego. Może ktoś podpowie?
AAAAAAAAAKKKKKKK

Re: adres dłużnika

Post autor: AAAAAAAAAKKKKKKK »

Proszę niech ktoś coś podpowie
G-j

Post autor: G-j »

Zgodnie z art. 41 § 1 Kodeksu postępowania administracyjnego w toku postępowania strony oraz ich przedstawiciele i pełnomocnicy mają obowiązek zawiadomić organ administracji publicznej o każdej zmianie swego adresu. W razie zaniedbania obowiązku określonego w § 1 doręczenie pisma pod dotychczasowym adresem ma skutek prawny (art. 41 § 2 Kodeksu postępowania administracyjnego).
Mroczne_Jajko

Post autor: Mroczne_Jajko »

KPA to KPA, upomnienie i tytuł są w egzekucji.
I co teraz?
Ponadto jeśli strona postępowania ani raz nie podjęła zawiadomienia o wszczęciu postępowania, to jakim cudem miała poinformować o zmianie adresu?

Nie ma opcji, żeby się powołać na 41 KPA.
anetag
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: anetag »

Mroczne_Jajko pisze:KPA to KPA, upomnienie i tytuł są w egzekucji.
I co teraz?
Ponadto jeśli strona postępowania ani raz nie podjęła zawiadomienia o wszczęciu postępowania, to jakim cudem miała poinformować o zmianie adresu?

Nie ma opcji, żeby się powołać na 41 KPA.
a przeczytaj sobie art. 18 o postępowaniu egzekucyjnym w administracji
ODPOWIEDZ