uzysknie renty a prawo do FA
uzysknie renty a prawo do FA
osoba uprawniona uzyskała prawo do renty socjlanej od stycznia 2015 r. , ale decyzja ZUS została wydana w marcu 2015 ( w marcu ww. otrzymała spłątę za styczeń i luty oraz bieżącą wypłątę marcową). Uzysknie powoduje przekroczenie dochodu . Za jaki miesiac uzyskać dochód ? za kwiecień i w tym przypadku potraktować wydanie marcowej decyzji ZUS jako uzyskanie dochodu czy luty bo ZUS przyznał rente od stycznia 2015?
Re: uzysknie renty a prawo do FA
ale co z faktem ze strona do dnia wydania decyzji ZUS nie wiedziała czy bedzie posiadała to prawo do renty i przecież szybciej niz po otrzymaniu decyzji ZUS nie mogla podejsc zglosic uzyskania dochodu (nie miala zadnego dokuemntu anie nie otrzymała zadnych pieniedzy)
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja bym zrobiła uzysk z kwietnia bo w marcu otrzymała decyzje i wyrównanie od m-ca stycznia więc pierwszy następujący po miesiącu to kwiecień, ale może ja się mylę
a co z art 4a: W przypadku uzyskania dochodu przez członka rodziny po roku kalendarzowym poprzedzającym okres świadczeniowy jego dochód ustala się na podstawie dochodu członka rodziny, powiększonego o kwotę uzyskanego dochodu z miesiąca następującego po miesiącu, w którym dochód został osiągnięty, jeżeli dochód ten jest uzyskiwany w dniu ustalania prawa do świadczeń z funduszu alimentacyjnego
Oprócz uzysknie renty a prawo do FA - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Proszę wytłumaczcie mi to
Elmer pomóź proszę :)
Proszę o pomoc
decyzja umarzająca
mała sonda
Może głupie pytanie
napisałam do oww
dziecko uznane
splata zadluzenia w oparciu o art. 28 ust. 2 plisss
uchylenie decyzji żz
Wynagrodzenie przedstawiciela dla osoby nieobecnej
pomocy