Agresywny mieszkaniec- jaka samoobrona? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 21 cze 2016, 21:32

Dziś o 14.50 miałem nieciekawą sytuację.

Przychodzi pan (nie świadczeniobiorca) do urzędu i stoi u mnie w futrynie drzwi. Czyta to co jest napisane na drzwiach (albo próbował czytać bo jakiś niedorozwój o czym dalej) i się zapytałem, czy ma jakąś sprawę, jakiś problem (tak normalnie, przyjaznym głosem). Ten do mnie "Nie, ale Ty możesz mieć problem" - no i tu już wiedziałem, że będzie grubo.

Typa zlałem w takim układzie a ten z pytaniem, czy może on sobie tu postać. Powiedziałem że tak to ten wszedł do mojego pokoju i usiadł na miejscu petenta. Od tego momentu było coraz ciekawiej- zaczął do mnie na "Ty" walić to do niego z pytaniem że od kiedy na ty jesteśmy. On na to że od kiedy na pan jesteśmy :lol: .

Kolejne pytanie jakie zadał czy może coś zayebać- telefon i efajkę schowałem a ten że "co, boisz się? i słusznie". Oglądał monitor i przyglądał się kopiarce.

Ale najciekawsze będzie teraz- bierze nożyczki, bawi się nimi i mówi: "No i co zrobisz jak wbiję ci je w oko? Albo w serce?" Tutaj powiem szczerze mi się zagotowało. Rękę miałem przygotowaną aby otworzyć szufladę i wyciągnąć nożyk do otwierania kopert. Ale nic nie reagowałem, poszedł sobie. Po akcji od razu podbiegłem do kierowniczki i koleżanki i pytam się ich, kto to jest (bo nie jestem z gminy gdzie pracuję). Powiedziały, że ma coś z deklem i to nie pierwsza sytuacja jak komuś groził. Jutro zgłaszamy z kierowniczką ten incydent na Policję.

Pytanie mi się takie rodzi- jestem postawnym facetem, umiem w mordę przywalić. Co mógłbym w tej sytuacji użyć- siły czy np gazu pieprzowego i go obezwładnić? Bo nie zamierzam tolerować kolejnej takiej sytuacji.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 21 cze 2016, 21:42

na glebe takiego, zgłosić o przyjazd niebieskich pelikanów, groźby karalne były

Napisano: 21 cze 2016, 22:11

Sadząc po treści poziom kultury osobistej pozostawia wiele do życzenia, reprezentujesz instytucję więc się zastanów, gdyby u mnie pracownik tak się wyrażał cokolwiek by się nie stało, długo by nie popracował.
Gość

Napisano: 21 cze 2016, 22:33

Człowieku jestem po pracy. A to jaki jestem w pracy to nie tobie na odległość oceniać. Bawić się w psychologa na odległość to jest sztuka.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 22 cze 2016, 7:20

W sytuacji napaści nie zastanawiałabym się czy mogę użyć tego czy tamtego broniłabym się jak mogła bo nie chcę żeby moje dzieci były półsierotami
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2016, 7:40

Mi się zdarzyło 2 razy podczas mojej pracy wywalić klienta z pokoju z zastosowaniem chwytu obezwładniającego, a kilka razy już byłem mentalnie nastawiony że chyba trzeba będzie przywalić. Sorry, taki mamy klimat w tej pracy. Same kobietki niemalże, wiec niektórzy sobie za bardzo pozwalają.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 22 cze 2016, 7:48

Chwyt obezwładniający hmmm taaa mogę sobie pomarzyć :roll: :mrgreen:
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2016, 7:50

a nie lepiej kupić flaszkę i się z nim zaprzyjaźnić?

PS. ewentualnie użycz laleczki panie voodoo
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2016, 7:51

mgmg pisze:Chwyt obezwładniający hmmm taaa mogę sobie pomarzyć :roll: :mrgreen:

hehe ja tez:D lepiej by mi było przez okno wysokczyć :)
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2016, 8:04

Elmer pisze:a nie lepiej kupić flaszkę i się z nim zaprzyjaźnić?

PS. ewentualnie użycz laleczki panie voodoo
Nie ta liga Panie administratorze, zresztą nie potrzebuję więcej znajomych :mrgreen:
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x