Aktualizacja programu „Sprawozdanie rzeczowo-finansowe v.9.0 - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 30 mar 2015, 10:53

Teraz przy liczeniu dofinansowania w sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze trzeba liczyć kwoty dofinansowane z PFRON , kwoty wypłacone przez NFZ, oraz udział własny. I jak zwykle informacja tuż przed samym sprawozdaniem gdy dane są właściwie policzone. I od nowa. Żadnego programu oczywiście do tego nie ma. BO po co. Dostałam zadnie w spadku po Pani która wszystko prowadziła w wersji papierowej. Ledwo się uporałam żeby dane przenieść do excela i w miarę mieć wszystko automatycznie policzone a tu od nowa.
Gość

Napisano: 30 mar 2015, 11:04

o kurcze... Czyli teraz muszę wszystkie wnioski od początku roku jeszcze raz przeliczyć!!!!
PCPR

Napisano: 30 mar 2015, 11:10

dobrze, że mam ich "tylko" 375 na dzień dzisiejszy :]
pcprkolb

Napisano: 30 mar 2015, 13:41

po prostu ręce opadają, wszystko od nowa :/
gav

Napisano: 01 kwie 2015, 11:00

Czy ktoś pracuje na Tyldzie? Widzę,że dorzucili kwoty NFZ i udział własny, ale przy tych wydrukach do sprawozdań chyba tego nie ma - dobrze widzę? To oznaczałoby, ze trzeba samemu sumować po kolei każdy wniosek? :o

Teraz z każdej faktury muszę napisać kwotę wypłaconą ze środków PFRON (u nas nie jest to ta sama kwota o którą wnioskują, bo my mamy zmniejszone dofinansowania), zobaczyć ile dał NFZ (nie na każdej fakturze jest pięknie pokazane: NFZ - ..., udział własny -..., zwłaszcza przy pieluchach) i jeszcze wyliczyć ile z tego wszystkiego dopłacili wnioskodawcy? Szkoda, że nie każą wpisywać szczegółowych danych świadczeniodawców. Ups...może to czytają i właśnie coś im podpowiedziałam ;)
PCPR

Napisano: 07 kwie 2015, 10:57

Podobno chcą zlikwidować podwójne finansowanie z NFZ i PFRON. Miałoby być tylko z jednego źródła.
Magda12

Napisano: 07 kwie 2015, 11:27

A które źródło miałoby zostać?
PCPR

Napisano: 07 kwie 2015, 11:31

Tego jeszcze nie wiadomo. Chodzi o to, aby nie dublować dofinansowań. Dlatego pewnie chca te dane do sprawozdania
Magda12

Napisano: 10 kwie 2015, 22:03

I tak dane nie będą odzwierciedleniem prawdy bo pcpry wprowadzają zmniejszenia dofn. Z powodu braku środków. U mnie już nie ma środków na pieluchy a dopiero mamy 10 kwietnia. Za rok to w styczniu się skoncza.
asa56

Napisano: 12 kwie 2015, 11:07

Dokładnie. My wypłacamy tylko tyle, ile daje NFZ. Dzięki temu jeszcze przez chwilę będziemy mieli pieniądze. Duże oszczędności poczyniliśmy na aparatach (ale ile krzyku, to nasze).
PCPR

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x