aktywizacja dłużnika a dłużnik wyrej. z PUP - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 06 mar 2015, 15:33

Dłużnik na wywiadzie alimentacyjnym oświadczył że jest zarejestrowany w powiatowym urzędzie pracy jako bezrobotny. Gdy wysłałem wniosek do PUP o aktywizację zawodową dłużnika okazało się że jest wyrejestrowany z PUP ze względu na to że nie zgłosił się w wyznaczonym terminie na wizytę. Czy w tej sytuacji powinienem wystąpić z wnioskiem o ściganie do prokuratury i o zatrzymanie prawa jazdy do Starosty?
no nie

Napisano: 09 mar 2015, 14:58

pomóżcie
no nie

Napisano: 09 mar 2015, 15:37

ja bym wezwała go do zarejestrowania się w PUP a jak tego nie zrobi wszczęcie o uznanie go za uchyl.
Ala29

Napisano: 09 mar 2015, 16:20

Ustaliłem z PUP, że dłużnik został wyrejestrowany ze względu na to, że nie stawił się na wizytę w wyznaczonym terminie. Rozumiem że w tej sytuacji wszczynam postępowanie o uznaniu za dłużnika uchylającego się?
no nie

Napisano: 09 mar 2015, 16:22

jeżeli się nie zgłosił w terminie to znaczy że może się ponownie zarejestrować po 3 miesiącach albo i dłużej.
no nie

Napisano: 09 mar 2015, 17:21

może i powinien zarejestrować się jako poszukujący pracy
madzia11

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem