mądre głowy_pomóżcie_konfliktowa pani - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 06 mar 2015, 14:38

wierzycielka (przedstawicielka osoby uprawnionej) przyszła i złożyła oświadczenie, że wyjeżdza za granicę, do Niemiec i prosi o uchylenie FA i zaprzestanie wypłat od marca 2015 r.
wydałam decyzję uchylającą. teraz pani do mnie dzwoni z pretensjami....bo okazuje sie ze w niemczech nie bedzie dostawała zadnych pieniędzy z tytułu zasądzonych alimentów.
wg naszej ustawy art 1 ust 2 swiadczenia z FA przysługuja jeżeli osoby zamieszkują na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej przez okres świadczeniowy, w którym otrzymują świadczenia z funduszu alimentacyjnego, chyba że dwustronne umowy międzynarodowe o zabezpieczeniu społecznym stanowią inaczej.
czy ktoś mi może podpowiedziec jak to jest z umowami międzynarodowymi?
ale skoro Pani sama poprosiła o uchhylenie to chyba nie powinnam się niczego obawiac....?
sasasasa

Napisano: 06 mar 2015, 15:18

pij kawę. Jej problem.
Jak złoży ponownie wniosek (lub się odwoła) to dopiero będzie twój problem
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 06 mar 2015, 15:47

Elmer, jezeli złozy wniosek a nadal bedzie przebywac na terenie Niemiec? to Fa jej sie nie należy prawda? proszę pomóż... póki jeszcze piję kawę ;)
sasasasasasa

Napisano: 06 mar 2015, 15:49

zależy.
Jak będzie tylko przebywać w Niemczech to się należy. Jak będzie tam mieszkać to się nie należy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x