Sluchajcie pracuje od stycznia tego roku...moze mi ktos napisac krok po kroku jakie musze podjac dzialania...poprzedni okres zadilkowy sie zskonczyl co do mnie nalezy zrobic. Jaka praca na biezaco procz przyznawania fa..chodzi mi o sciagalnosc...prosze pomozcie mi dzielac sie dlugoletnia praca....jakie kroki jakie terminy..dziekuje
Wiem macie duzo pracy ale moxe kyos znalazlby czas i rozpisal mi najwaznirjsze rzeczy i terminy..wiem ze nie da sie wszystkiego i musze uczyc sie sama..ale to poporzafkowaloby mi to co doczytalam . Prosze moze ktos zechce mi pomoc.
decyzja przyznajaca fundusz _ wysyslam do komornika i zawiadamiam dluznika o przyznaniu swiadczenia.
po zakonczeniu okresu zasilkowego_ zawiafomienie o wszczeciu postrpowania o zwrocie...wysylam wezwanie na wywiad_jak nie zglosi sie to do komornika czy splacal przez kolejne 6 miesievy minim 50%._ wystawiam decyzje o zwrocie..upomnienie i tw..tak?
A jak zhlosi sie na wywiad to juz nie wysylam do komornika? Czy zawsze co 6 miesiecy?prosze o pomoc
1.zawiadomienie o wszczęciu przed wydaniem decyzji o zwrocie
2.decyzje o zwrocie
3.upomnienia
4.TW
5 wzywasz na wywiad
- zgłosi sie to informujesz komornika i i oww jesli jest inny
- jesli się nie zglosi to :
*wszczęcie postępowania
* pismo do komornika o wpłatach 50%
* decyzja
*wniosek o sciganie
*i wniosek o zatrzymanie prawka
1.decyzja przerzynająca wierzycielce lub wniosek z innej gminy o podjęcie działań
2. informacja o o przyznanych świadczeniach - dla dłużnika jesli ty przyznałaś fa wierzycielce
3.wezwanie na wywiad lub wniosek o podjecie działań jeśli dłużnik nie mieszka na terenie twojej gminy
jeśli się zgłosi to opisujesz wywiad i do komornika + oddział właściwy dłużnika jeśli przeprowadzałaś wywiad z wniosku innej gminy
jeśli jest zarejestrowany to do pup o aktywizacje/ jedli nie jest i nie pracuje to wezwanie do rejestracji w pup
jeśli się nie stawił na wywiad to wszczęcie do uchlaniu się od zobowiązań alimentacyjnych -gdy nie płaci przez 6 m-cy
decyzja o uznaniu za uchylającego się
wniosek do prokuratury + do starosty
a po decyzji do zwrotu z poprzedniego okresu tj. obecnie 2013/2014, to upomnienie i tyt.wykonawczy
Witam wszystkich. Czy jest tu osoba która napisze mi co mam robić krok po kroku od momentu wydania decyzji o przyznaniu alimentów. ? pracuje tydzień na tym stanowisku i nie mam się zbytnio kogo podpytać gdyż osoba która pracowała tam wcześniej jest na zwolnieniu. Bardzo proszę o pomoc.